Egyéb kategória

Vérhold lesz szeptember 28-án

Rövid időn belül már a negyedik vérholdat éljük meg egymás után. Mit jelent ez az egész?
vous - 2015.08.26.
Vérhold lesz szeptember 28-án

Ugye nem felejtettétek el, hogy szeptember 3-ára szabaddá kell tennetek magatokat? 2081-ben. Egy kicsit közelebbi eseményt ajánlok szeptember 28-ra. 2015-ben. Aznap éjszaka ugyanis teljes holdfogyatkozás lesz.

A különleges égi jelenség során a Hold teljes egészében a Föld árnyékába kerül, mégsem lesz teljesen fekete, hanem vöröses árnyalatot kap. Ez annak köszönhető, hogy a Föld légkörén szóródó fény miatt olyasmi vöröses fényhatás lesz, mint a hajnali derengés idején. Érdekesség, hogy viszonylag rövid időn belül ez lesz a negyedik vérhold – volt 2014. április 14-én, október 8-án, majd 2015. április 4-én és most, szeptember 28-án lesz a negyedik.

Joel próféta könyve szerint ez a vég eljövetele:

A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja.

Én azt mondom, aki túlélte a maja világvégét, annak ez már meg se kottyan.
Viccet félretéve: ha világvége nem is lesz, ezek a napok mindig nagy változással járnak, érdemes jobban figyelni másokra, magunkra. Kicsit magunkba szállni, összegezni, befelé figyelni, akár meditálni – ez amúgy sem árt soha.

És mire számítsatok? Valami ilyesmire:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.