Egyéb kategória

A Hold nélkül talán élet se lenne a Földön

A Hold a nő, a nőiség szimbóluma, feltételezések szerint nem létezhetne élet bolygónkon, ha „véletlenül” nem szegődött volna kísérőként mellénk.

vous - 2019.07.20.
A Hold nélkül talán élet se lenne a Földön

A pár évtizede elfogadott elmélet szerint kialakulása után nem sokkal(!) a Föld összeütközött egy körülbelül Mars nagyságú ősbolygóval. Az ütközés hatására lényeges mennyiségű anyag lökődött le a Földről, amely pályára állva állt össze egy új égitestté, a Holddá, amely azóta is hű kísérője a Földnek. 

Hold

Hold
Forrás:
pixabay

Spirituális értelemben sok mindent beleláthatunk-magyarázhatunk a Föld és a Hold kapcsolatába, születésük és létezésük körülményeibe is, de maradjunk még a NEM spirituális hatásoknál, ezek is izgalmasak. A Földre gyakorolt hatása ugyanis jelentős lehetett és ma is jelentős a Holdnak. A legerősebb például a LASSÍTÓ szerepe, egyes elméletek szerint a Hold, Föld körüli haladása és mozgása lassította le a kezdetekben sokkal nagyobb sebességgel forgó Földet. Mintegy megszelídítette azt. Majd vonzása hatására alakult ki az árapály jelenség, mely a jelenlegi álláspont szerint a földi, szárazföldi élet létrejöttének alapfeltétele lett. Ennek hatására alakult ugyanis ki a sekély zóna, az alacsony vízállás, ahol az alig pár centis vízzel borított partokon, a dagállyal kilökődött vízi élőlények fokozatosan alkalmazkodtak a szárazföldi élethez.

Az emberi szervezetre gyakorolt hatását is vizsgálták. Még mindig nem bizonyított száz százalékosan a menstruációra gyakorolt szerepe, és a hormontartalmú fogamzásgátlók elterjedése gátolja is annak korrekt vizsgálatát – de tény, hogy vannak olyan vizsgálati eredmények, még az 1990-es évek előttről, amelyek összefüggéseket állapítanak meg a holdciklusok és a női szervezet működése, a menstruációs folyamatok között.

Tekinthetünk azonban még ennél is kevésbé egzakt módon a Holdra. Úgy, mint a nő legtündöklőbb szimbólumára – amely a férfi testéből szakadt ki.

Lassítja annak mozgását, hogy a férfi, élet teremtésére alkalmassá váljon. Megszelídíti a férfit, és bár látszólag a férfi tartja maga mellett a nőt, valójában a nő az, amely vonzásával egyensúlyt ad a férfi életének, működésének. Megfelelő pályán tartja, és szelíd, de kiegyensúlyozott ritmusával, ciklikus viselkedésével befolyásolja a termékenységet, fenntartja az élet szerveződésének lehetőségét.

couple-3953348_1920

couple-3953348_1920
Forrás:
pixabay

Fénylik, csábít, mozdul és így mozdít. Energiát ad. Egyensúlyt teremt. Elérhetetlen, megzabolázhatatlan mégis kézzelfoghatóan jelen van. Egy olyan súly, amely nélkül elszabadulna, fékezhetetlenné válna a férfi.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!