Egyéb kategória

A Hold nélkül talán élet se lenne a Földön

A Hold a nő, a nőiség szimbóluma, feltételezések szerint nem létezhetne élet bolygónkon, ha „véletlenül” nem szegődött volna kísérőként mellénk.

vous - 2019.07.20.
A Hold nélkül talán élet se lenne a Földön

A pár évtizede elfogadott elmélet szerint kialakulása után nem sokkal(!) a Föld összeütközött egy körülbelül Mars nagyságú ősbolygóval. Az ütközés hatására lényeges mennyiségű anyag lökődött le a Földről, amely pályára állva állt össze egy új égitestté, a Holddá, amely azóta is hű kísérője a Földnek. 

Hold

Hold
Forrás:
pixabay

Spirituális értelemben sok mindent beleláthatunk-magyarázhatunk a Föld és a Hold kapcsolatába, születésük és létezésük körülményeibe is, de maradjunk még a NEM spirituális hatásoknál, ezek is izgalmasak. A Földre gyakorolt hatása ugyanis jelentős lehetett és ma is jelentős a Holdnak. A legerősebb például a LASSÍTÓ szerepe, egyes elméletek szerint a Hold, Föld körüli haladása és mozgása lassította le a kezdetekben sokkal nagyobb sebességgel forgó Földet. Mintegy megszelídítette azt. Majd vonzása hatására alakult ki az árapály jelenség, mely a jelenlegi álláspont szerint a földi, szárazföldi élet létrejöttének alapfeltétele lett. Ennek hatására alakult ugyanis ki a sekély zóna, az alacsony vízállás, ahol az alig pár centis vízzel borított partokon, a dagállyal kilökődött vízi élőlények fokozatosan alkalmazkodtak a szárazföldi élethez.

Az emberi szervezetre gyakorolt hatását is vizsgálták. Még mindig nem bizonyított száz százalékosan a menstruációra gyakorolt szerepe, és a hormontartalmú fogamzásgátlók elterjedése gátolja is annak korrekt vizsgálatát – de tény, hogy vannak olyan vizsgálati eredmények, még az 1990-es évek előttről, amelyek összefüggéseket állapítanak meg a holdciklusok és a női szervezet működése, a menstruációs folyamatok között.

Tekinthetünk azonban még ennél is kevésbé egzakt módon a Holdra. Úgy, mint a nő legtündöklőbb szimbólumára – amely a férfi testéből szakadt ki.

Lassítja annak mozgását, hogy a férfi, élet teremtésére alkalmassá váljon. Megszelídíti a férfit, és bár látszólag a férfi tartja maga mellett a nőt, valójában a nő az, amely vonzásával egyensúlyt ad a férfi életének, működésének. Megfelelő pályán tartja, és szelíd, de kiegyensúlyozott ritmusával, ciklikus viselkedésével befolyásolja a termékenységet, fenntartja az élet szerveződésének lehetőségét.

couple-3953348_1920

couple-3953348_1920
Forrás:
pixabay

Fénylik, csábít, mozdul és így mozdít. Energiát ad. Egyensúlyt teremt. Elérhetetlen, megzabolázhatatlan mégis kézzelfoghatóan jelen van. Egy olyan súly, amely nélkül elszabadulna, fékezhetetlenné válna a férfi.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.