Egyéb kategória

Megható – Így várja egy Down-szindrómás kislány az iskolakezdést!

Egy gyerekcipőket forgalmazó divatcég arca Cora Slocum, egy négyéves, édes, Down-szindrómás kislány lett, aki a Livie & Luca’s cipőiben hívja fel a figyelmet a közelgő iskolakezdésre. Ez mind nagyon cuki, de nekem azért ennél sokkal több jut erről eszembe.
vous - 2015.08.23.
Megható – Így várja egy Down-szindrómás kislány az iskolakezdést!

A Going Back To School, Too címen futó kampány célja ugyanis az, hogy rámutasson arra, hogy a szeptemberben iskolákba sereglő gyerekhad 13 százaléka fogyatékkal él. És ez, EZ nagyon fontos. Hogy miért? Mert az emberek nagy része hajlamos elfeledkezni arról, hogy ők is olyanok, mint mindenki más, álmokkal, célokkal, tanulási vággyal. Hajlamosak arra gondolni, hogy nem akarnak tanulni, vagy nem képesek rá. Sokan közülük előtte „kisegítő” iskolába jártak, vagy „fejlesztésre”, brr, szörnyű, ugye? 

Néha még azt is megkapják, hogy szegények, minek nekik az erőlködés, úgysem viszik túl sokra. Hogy ezt honnan veszem? Mert én is megkaptam.

Igen, jártam fejlesztésre, nulladik, „kisegítő” osztályba, és keményen kellett dolgoznom azért, hogy fel tudjam venni a tempót a többiekkel. Gyakran nem értettem semmit, de a különórák és az otthoni együtt tanulások meghozták az eredményt. Igen, voltak napok, mikor el voltam keseredve, kaptam én is ötöst és egyest is. Képzeljétek, még igazolatlan hiányzásom is volt.

De nyertem sok-sok versenyt, benne maradtam a szocializációs folyamatban, és imádtam suliba járni. Magamba szívni a sok-sok tudást, tapasztalatokat gyűjteni, felelni, rajzolni. Azt is tudom, mennyi munka van emögött, és ezért tudok nagy szeretettel nézni minden hendikepes kis gyerkőcre, aki betotyog az első osztályba. Ezért lágyul el a szívem, mikor figyelnek, vagy kéz híján lábbal igyekeznek írni.

Mert van jövőjük, lehetőségeik, álmaik. Nagyon drukkolok nekik, hogy sikerüljön. Jussanak minél messzebbre, találják meg a helyüket, és legyenek nagyon boldogok! Hozzák ki magukból a maximumot!

Korábban már bemutattuk nektek Madeline Stuart Down-szindrómás modell képeit. Őt se hagyjátok ki!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.