Trend

Mozgássérülteknek tervezett divatos és kényelmes nadrágot egy 29 éves lány

A legtöbb ruhadarabot nem mozgássérülteknek tervezték. Az Alter Ur Ego nadrágjait viszont igen!
vous - 2015.08.21.
Mozgássérülteknek tervezett divatos és kényelmes nadrágot egy 29 éves lány

Heidi McKenzie 2007-ben, 21 évesen került kerekesszékbe egy autóbaleset következtében. Ekkor kezdte el az Alter Ur Ego márkájú farmereket tervezni, amiket a hozzá hasonlóaknak szánt. Heidi 2012-ben részt vett a Ms. Weelchair versenyen Kentuckyban. Itt jött rá arra, hogy nem ő az egyetlen nő, akinek problémát okoz, hogy divatos, ugyanakkor rugalmas ruhát, nadrágot találjon magának, amely valóban kényemes számára.

A most 29 éves lány összeállt Kristin Alexandra Tidwell tervezővel, hogy egy kényelmes és viselhető farmert készíthessenek. A nadrág ára 80 dollár ( körülbelül 21.000 forint), anyagát tekintve pedig spandexből készült, ami egy szintetikus és elasztikus anyag. Ilyenekből vannak például a futónadrágok, de még a birkózóruhák is. A farmernek nagy zsebei vannak, a dereka magas.

A lány minden egyes vásárláskor, mikor nadrágot szeretett volna venni magának, egy komplett tortúrát élt át. Olyan farmert szeretett volna, aminek elég bő a dereka és nem vágja a csipőjét, illetve nincsenek haszontalan zsebei sem, amelyek kényelmetlenné teszik a viselését.

Íme a bizonyíték, hogy nem állt meg teljesen Heidi élete az autóbalesete után. Elment egy kisebb üzleti iskolába, ahol gyorsított eljárásban szerezte meg a kellő papírokat és hamar belekezdett a terveibe.
A Mashable-nek adott interjújában így nyilatkozott:

Eredetileg saját üzletben gondolkoztam, de rájöttem, hogy első kézből
átadni a ruhákat sokkal jobb érzés. Ezek a nadrágok tényleg
alkalmazkodnak a viselőjükhöz. A legtöbb ilyesmi ruha inkább az
idősebbeknek való, én pedig olyat szerettem volna tervezni, ami divatos
és bárki viselheti.

Heidi rengeteg pozitív visszajelzést kapott a nadrággal kapcsolatban:

Bizalmat ad az a tudat, hogy ezek a nadrágok egy hozzám hasonló, kerekesszékes nő “kezei közül” származnak. Divatos, kényelmes és ki is tudom használni az oldalán lévő zsebeket. Bár abból elegem van, hogy néhány ember, akik nem tolószékesek is olyan kommenteket írnak a nadrág miatt, hogy nekik is kéne egy ilyen farmer…

A nadrágok csak a kezdet, hiszen egy komplett kollekciót szeretne kiépíteni felsőkkel, ruhákkal és kabátokkal, amik megadják a kellő függetlenséget és szabadságot a kerekesszékes embereknek is. A lány azt reméli, ezzel megadja nekik a kellő önbizalmas és lebontja végre a társadalmi korlátokat is.

További információt a nadrágról az Alter Ur Ego oldalán találtok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!