Egyéb kategória

Egyperces Marcótól – Rövid mese a királyasszonyról, aki már szabadon szárnyal

Mese mára. Volt egyszer egy királyasszony. Húsz éve élt boldogan férjével, a királlyal. Gondolta is magában, hát ez nagyon király. Éldegélünk nagy nyugiban, semmi stressz, izgalom, mellé biztos családi háttér, meg az anyagiak. Nagy mázlista vagyok ám. Így ment ez éveken át. Csakhogy a király egy nap megbotlott.

vous - 2015.08.17.
Egyperces Marcótól – Rövid mese a királyasszonyról, aki már szabadon szárnyal

S oly szerencsétlenül esett, hogy pont egy épp arra sétáló szomszéd herceg lányába zuhant bele teljes testtel. Oszt benne is maradt. Ha már egyszer így alakult. S onnantól nem volt oly nagyon boldog a királyasszony, mert az eséstől úgy megszédült a királyi párja, hogy le se szarta többé.

Maradt néki a nagy uralkodó magány.

Ami pedig nagymértékben hasonlított a tök szegények magányához. S ez már nem volt olyan nagyon király. Szomorkásan sétálgatott a palotában a királyasszony napokon át. Aztán megállt. Mosolygott, mire újra járt.
Aztán senki nem látta többet. A király azóta is búsan keresi asszonyát, aki szabadon szárnyal épp túl az Óperencián. Miközben egykori uralkodója frissen pottyant kisdede seggét mosogatja éjszakákon át.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.