Egyéb kategória

POPPY naplója – Aludjatok úgy, mint egy macska!

Na, kipihented magad? – jön a frusztráló kérdés nyaralás után a barátoktól, munkatársaktól. Azért bosszant a dolog, mert legtöbbször, belegondolva, rá kell jönnöm, hogy nem pihentem ki magamat. Sőt, fáradtabb vagyok, mint előtte.
vous - 2015.08.16.
POPPY naplója – Aludjatok úgy, mint egy macska!

Nem szoktam klasszikus nyaralásra menni, szóval nem tudom, milyen tengerparton lógatni a lábamat, de azt igen, milyen vidékre hazamenni. Nincs megállás, valahová folyton menni kell, valami program mindig van, biztos, hogy előbukkan még egy rokon a semmiből, akit még illik meglátogatni, és a szabadságnak már vége is, anélkül hogy egy jót aludtam volna.

Ez történt velem, amikor ezen a nyáron először érkeztem a Mesefaluba egy hétre. Az minden volt, csak pihenés nem. Vendégségbe vártam a barátaimat három napra, tízen voltunk, szóval fel kellett készülni: takarítás, főzés, mosás, porolás minden egyes nap. Mikor visszaértem a szabadságom után, nyúzottabb voltam, mint valaha.

Most megint itt vagyok, már hat napja pihenek. Eldöntöttem, hogy önző leszek: nem érdekelnek a rokonok, nem megyek sehová, csak aludni, olvasni, enni és napozni fogok, elvégre nekem is csak egy nyaram van egy évben, és most egy hetem, hogy kipihenjem magamat. Minden adott hozzá (csönd, hűvös lakás, szerető családi légkör), mégsem ment eleinte a relaxálás. Nem tudtam rendesen csinálni semmit sem: ha ültem, járt a lábam, ha feküdtem, a kezemmel matattam folyton valamit, állandó mozgásban voltam.

Miért Poppy naplójában mesélek erről? Mert Poppy segített nekem abban, hogy mostanra minden megoldódjon.

Néztetek már macskát alvás közben? Mennyire el tudják magukat engedni! Végignéztem egyszer az egészet, mivel én úgysem tudtam aludni… Poppy nekikészül, nagyot nyújtózik álmosan egy nagy falatozás után, megkeresi a számára legjobb helyet, legömbölyödik, majd nyöszörögve nyújtózik egy nagyot, szétdobja minden végtagját, és már húzza is a lóbőrt. Még a bajsza is beleremeg, úgy szuszog.

Forrás:
Takács Nóra

Mellé telepedtem egyszer, és néztem közelről, ahogy piheg. Negyed óra, és átvettem a ritmust, szépen lelassultam én is, kiürült a fejem, és végre elálmosodtam.

Úgy döntöttem, macska módra fogok aludni!

Szétdobáltam én is a végtagjaimat, a létező legkényelmesebben elhelyezkedtem, majd élveztem, ahogy finoman álomba ringatózom én is Poppy légzésére. Mikor együtt felébredtünk a délutáni pihenőből, ellestem tőle még egy jó trükköt: ébredés után igenis jólesik egy nagy nyújtózkodás is! Jobbra is meg balra is. Kényelmesen, ráérősen, az elmacskásodott végtagok ellen.

Forrás:
Takács Nóra

Pár napja Poppyhoz igazodom, róla veszek példát, ha semmittevésről van szó. Ha azt látom, hogy megy egy picikét lustálkodni vagy aludni, akkor elmegyek vele én is. Most hogy nézek ki? Ráncos vagyok. De nem az öregedés jeleire gondolok, hanem a kispárnám lenyomatára, ami mára örökös barázdát szántott az arcomra, annyit pihenek. Most tehát, ha holnap visszamegyek, nyugodtan bárki megkérdezheti: na, kipihented magadat? A válaszom igen lesz.

Köszi, Poppy!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.