Egyéb kategória

Csodálatos módon gyógyította meg összetört szívét a 87 éves néni

Az összetört szívet nehéz megragasztani, sőt szinte lehetetlen. Ám ha találunk magunknak inspirációt, motivációt, és összeszedjük az összes erőnket, hamarabb túljuthatunk a dolgon. De ha nem is jutunk túl, legalább lekötjük magunkat!
vous - 2015.08.16.
Csodálatos módon gyógyította meg összetört szívét a 87 éves néni

Mindig tudnak újat mutatni nekünk az emberek, és mindig történik valami olyan a világban, ami arról ad bizonyosságot, hogy soha nem késő elkezdeni vagy épp befejezni valamit. 2011-ben Jean és Lyle Kops 60 éve voltak házasok, amikor a férfi meghalt. A nő 1940-ben kezdett bele diplomája megszerzésébe a Nebraskai Egyetemen, de alig egy év után férjhez ment, és abbahagyta tanulmányait. Az iskolába nem ment vissza, pedig ő is és férje is szerették volna.

Forrás:
twitter.com/unlcas

A férfi halála után a gyászoló Jean, lányai unszolására, úgy döntött, megszerzi a diplomáját. És csodák csodájára most lesz végzős! Szerencséjére 70 évvel ezelőtti tanulmányait is beszámították neki, így egy személyre szabott tantervvel most végre befejezheti azt, amit már olyan régóta szeretett volna.

Eleinte kicsit furcsa volt mindenkinek, hogy mit keres egy 87 éves néni az iskolapadban, ám az egyetemen hamar hozzászoktak a helyzethez. Jean családja persze eszméletlenül büszke rá, a lányai meg aztán főleg. Elmondásuk szerint nem csak egy sima diplomaszerzésről van szó, hanem arról is, hogy óriási személyiségfejlődésen ment keresztül.

Jean története legyen inspiráció minden jelenlegi egyetemistának, hogy tanulni kell és muszáj, mert a tudást soha senki nem veheti majd el tőlünk. Legyen inspiráció azoknak, akik nem tudják, tovább tanuljanak-e. És legyen inspiráció azoknak az anyukáknak is, akik nem mernek visszamenni dolgozni vagy tanulni a gyereknevelés miatt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.