Egyéb kategória

Ilyen hatással van az intelligencia az élettartamra

Érdekes eredményekre bukkantak a kutatók, ami azt mutatja, hogy azok az emberek, akik jóval eszesebbek a társaiknál, tovább is élnek. Ez valóban így lenne?
vous - 2015.08.14.
Ilyen hatással van az intelligencia az élettartamra

Az a megállapítás, hogy az okos emberek tovább élnek leginkább a genetikára vezethető vissza. Ezt bizonyítja az a kutatás is, amelyben a tudósok több ikerpár megvizsgálása után azt a következtetést vonták le, hogy az intelligencia és a várható élettartam igenis genetikai alapon működik. 

Az eredményekből egyértelműen kimutatható volt, hogy valószínűleg az okosabbik iker tovább fog élni. Ez a kétpetéjű ikrekre a leginkább jellemző, de ugyanilyen összeköttetés van az egypetéjű ikrek között is. 

Forrás:
Pixabay

Ám ez nem csak az ikreknél van így: például azok a gyerekek, akik az iskolában magasabb pontszámot érnek el az IQ-teszteken, szintén tovább élnek. Ahogy ez jellemző azokra az emberekre is, akik magas rangú köztisztviselők, tehát az sem mindegy, hogy mit dolgozik az illető. 

Hogy mi lehet az összefüggések oka, arra még nem jöttek rá a kutatók, éppen ezért nem szabad rosszra következtetni abból, ha gyermekünk mondjuk megbukik egy vizsgán, attól még nem fog rövid ideig élni. Kerüljük el a félreértéseket!

Ajánlott cikkek