Egyéb kategória

3+1 tipp, hogy megszabaduljatok a negatív gondolatoktól

Sokszor érzem úgy, hogy összekeverik a reális gondolkodásmódot a negatívval. Előbbi sokkal inkább a tényekre épít és arra, hogy esetleg “megjósoljon” egy későbbi eseményt. A negativizmus pedig egyértelműen a rossz gondolatok, a negatív megnyilvánulások és a tipikus “mindenben a rosszat látod” összessége.
vous - 2015.08.14.
3+1 tipp, hogy megszabaduljatok a negatív gondolatoktól

Magamat egy kicsit szkeptikusnak tartom, mindenben kételkedem és sok esetben vagyok gyanakvó is. De ez nem feltétlen negativizmus. Én csak próbálok reális lenni és azt nézni, hogy mi az, ami megtörténhet és mi az, ami meg is fog történni. Mindenesetre gyakran kapom a “te olyan negatív vagy” mondatot, amiben talán van is valami. Ezért most összeszedtem 3+1 tippet, amivel ti is kiűzhetitek a kicsit sem pozitív gondolatokat a fejetekből.

1. Keresd a gondolatok kiváltó okát

Ha tartós tényező okozza a negativizmusod, akkor bizony ideje lenne megszabadulni tőle! Kerüld az általánosítást. Itt arra gondolok, hogy olyan mondatokat mondasz, amiket általánosságban nagyjából minden szituációra használsz. Például: “Magamra öntöttem a kávémat, ez is csak velem történhet meg” – nem, nem csak veled.2. Tarts szünetet

Ha érzed, hogy a rossz gondolatok valamilyen okból kifolyólag már órák óta cikáznak a fejedben, mondjuk a munkahelyeden, akkor bizony itt az ideje egy kis szünetet tartanod abban, amit épp csinálsz. A legjobb ilyenkor, ha elmész sétálni, vagy esetleg kávézol egyet. Hidd el, ha kicsit másra koncentrálsz és eltereled a gondolataidat, egyből máshogy fogsz visszatekinteni a problémára. Kicsit könnyebben, lazábban.

Forrás:
Pixabay

3. Felejtsd el a túlagyalást!


Mert ez aztán tényleg a boldogság gyilkosa, én már csak tudom. Éjjelente órákig fekszem az ágyban nyitott szemmel, nem tudok aludni, mert valamin állandóan kattog az agyam. Másnap meg persze kialvatlanul kelek fel, nyűgös és hisztis vagyok. Hogy mi az ellenszere a túlagyalásnak? Mondjuk abbahagyni. Oké, ez nem megy ilyen egyszerűen, tudom én. De kezdetben talán az is elég, ha kijelölsz magadnak egy időpontot, amikor hagyod, hogy az agyad jelentéktelen (és általában negatív) dolgokon gondolkozzon. Ha a határidőt betartod egy ideig, akkor kezdheted csökkenteni az erre szánt időt.

+1. Nevess!

A legjobb, a kedvencem, imádom és szeretem. Vihogósan, sírásig és hasfájósan is. A létező legjobb ellenszer minden problémára. Ha nem is oldja meg, de egy ideig tuti elfelejted, ami a szíved nyomja. A humorérzék mindenkiben ott van, csak felszínre kell hozni!

Azt gondolom, ti is tudjátok, hogy sajnos nem csak a pozitív gondolatok a teremtő hatásúak. Hajlamosak vagyunk túlpörögni a dolgokat, amikből sajnos arra lehet következtetni, hogy egy-két betegség okozója is lehet ám a folyamatos negativizmus. Szóval mindenképpen felejtsétek el ezt a fajta viselkedést, és próbáljátok a dolgok pozitív oldalát nézni. Mert mindennek van ám jó oldala, de megtalálni csak ti tudjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.