Egyéb kategória

3+1 tipp, hogy megszabaduljatok a negatív gondolatoktól

Sokszor érzem úgy, hogy összekeverik a reális gondolkodásmódot a negatívval. Előbbi sokkal inkább a tényekre épít és arra, hogy esetleg “megjósoljon” egy későbbi eseményt. A negativizmus pedig egyértelműen a rossz gondolatok, a negatív megnyilvánulások és a tipikus “mindenben a rosszat látod” összessége.
vous - 2015.08.14.
3+1 tipp, hogy megszabaduljatok a negatív gondolatoktól

Magamat egy kicsit szkeptikusnak tartom, mindenben kételkedem és sok esetben vagyok gyanakvó is. De ez nem feltétlen negativizmus. Én csak próbálok reális lenni és azt nézni, hogy mi az, ami megtörténhet és mi az, ami meg is fog történni. Mindenesetre gyakran kapom a “te olyan negatív vagy” mondatot, amiben talán van is valami. Ezért most összeszedtem 3+1 tippet, amivel ti is kiűzhetitek a kicsit sem pozitív gondolatokat a fejetekből.

1. Keresd a gondolatok kiváltó okát

Ha tartós tényező okozza a negativizmusod, akkor bizony ideje lenne megszabadulni tőle! Kerüld az általánosítást. Itt arra gondolok, hogy olyan mondatokat mondasz, amiket általánosságban nagyjából minden szituációra használsz. Például: “Magamra öntöttem a kávémat, ez is csak velem történhet meg” – nem, nem csak veled.



2. Tarts szünetet

Ha érzed, hogy a rossz gondolatok valamilyen okból kifolyólag már órák óta cikáznak a fejedben, mondjuk a munkahelyeden, akkor bizony itt az ideje egy kis szünetet tartanod abban, amit épp csinálsz. A legjobb ilyenkor, ha elmész sétálni, vagy esetleg kávézol egyet. Hidd el, ha kicsit másra koncentrálsz és eltereled a gondolataidat, egyből máshogy fogsz visszatekinteni a problémára. Kicsit könnyebben, lazábban.

Forrás:
Pixabay

3. Felejtsd el a túlagyalást!


Mert ez aztán tényleg a boldogság gyilkosa, én már csak tudom. Éjjelente órákig fekszem az ágyban nyitott szemmel, nem tudok aludni, mert valamin állandóan kattog az agyam. Másnap meg persze kialvatlanul kelek fel, nyűgös és hisztis vagyok. Hogy mi az ellenszere a túlagyalásnak? Mondjuk abbahagyni. Oké, ez nem megy ilyen egyszerűen, tudom én. De kezdetben talán az is elég, ha kijelölsz magadnak egy időpontot, amikor hagyod, hogy az agyad jelentéktelen (és általában negatív) dolgokon gondolkozzon. Ha a határidőt betartod egy ideig, akkor kezdheted csökkenteni az erre szánt időt.

+1. Nevess!

A legjobb, a kedvencem, imádom és szeretem. Vihogósan, sírásig és hasfájósan is. A létező legjobb ellenszer minden problémára. Ha nem is oldja meg, de egy ideig tuti elfelejted, ami a szíved nyomja. A humorérzék mindenkiben ott van, csak felszínre kell hozni!

Azt gondolom, ti is tudjátok, hogy sajnos nem csak a pozitív gondolatok a teremtő hatásúak. Hajlamosak vagyunk túlpörögni a dolgokat, amikből sajnos arra lehet következtetni, hogy egy-két betegség okozója is lehet ám a folyamatos negativizmus. Szóval mindenképpen felejtsétek el ezt a fajta viselkedést, és próbáljátok a dolgok pozitív oldalát nézni. Mert mindennek van ám jó oldala, de megtalálni csak ti tudjátok!

Ajánlott cikkek