Egyéb kategória

Így vigyázzatok az egészségetekre munka közben

Dolgozó emberként az időtök nagy részét a munkahelyeteken töltitek, éppen ezért foglalkoznotok kell azzal, hogy az irodába is becsempésszétek az egészséges életmód elemeit. Összefoglaltam nektek, mi az, amire oda kell figyelnetek.
vous - 2015.08.14.
Így vigyázzatok az egészségetekre munka közben

Testmozgás

Mindenképpen mozogjatok heti 2–3 alkalommal. Főleg, ha ülőmunkát végeztek, szükség van arra, hogy elgémberedett testeteket megmozgassátok. Nyilván nem lehet egész nap helyes testtartásban ülni, de álljatok fel úgy fél óránként, és mozgassátok meg magatokat, így megelőzitek a derék- és hátfájást. Elhiszem, hogy kényelmes keresztbe tett lábbal ülni, de inkább érje a padlót mindkét talpatok, így görnyedni is kevésbé fogtok. Munka után érdemes kondizni egyet, a fáradtság ugyanis szellemi fáradtságot jelez – főleg irodai munkánál –, és egy kis edzéssel könnyen felpörgethetitek magatokat.

Étkezés

Reggelizzetek mindenképpen! Egy kiadós reggeli elengedhetetlen ahhoz, hogy bírjátok a strapát. Az ebédeteket se munka mellett, gép előtt egyétek, hanem álljatok fel az asztaltól, mozduljatok ki, sétáljatok át legalább egy másik helyiségbe. Már csak azért is, mert ha munka mellett esztek, az agyatok nem az evésre koncentrál, hanem a munkára, így nem jelzi a jóllakottságot sem, egyre többet fogtok kívánni, még ha pukkadásig is ettétek magatokat.

Higiénia

Bármennyire is szuper jó fejek a kollégák, nyálat azért ne cseréljetek. Jó, ha van saját törölközőtök, használati cuccotok, és a kézmosás alapvető a vécé előtt-után. Sosem fért a fejembe, hogy miért cipelik az emberek a WC-re a mobiljukat, de szerintem egyáltalán nem higiénikus, mint ahogyan a kilincs fogdosása sem. Erre azért figyeljetek.

Betegség

Ha betegek vagytok, igyekezzetek otthon maradni, ha tehetitek. Betegen dolgozva több embert fertőztök meg, és nehezebben is gyógyultok, durva esetben csak látszólag lábaltok ki belőle, ám a következő legyengülésnél ez megbosszulja magát.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!