Egyéb kategória

Forradalmi találmánnyal álltak elő menstruáló nők számára

Míg mi hasgörcsöt és hisztirohamot kapunk azokon a napokon, addig a szegényebb országban élő nőknek a menstruáció tényleg komoly problémát jelent. Egy ötlet azonban hölgyek millióinak életét változtathatja meg.
vous - 2015.08.13.
Forradalmi találmánnyal álltak elő menstruáló nők számára

Az International Design Excellence Awards kiírt egy pályázatot: hogyan lehetne megkönnyíteni a szegényebb országokban élő serdülő lányok életét. A díjat végül Mariko Higaki Iwai, Sohyun Kim és Tatjana Vasily nyerte, nem is érdemtelenül. Míg nekünk a menstruáció csupán egy apró kellemetlenség, vannak országok, ahol a nők nem engedhetik meg maguknak, hogy eldobható termékeket vegyenek, így csupán egy ruhadarabot használnak. Ez igen környezetbarát megoldásnak hangzik, viszont nem túl higiénikus és fertőzésekhez is vezethet.

Szóval mivel is állt elő a csapat? Flo. Ez a neve annak a zseniális, egyszerű és megfizethető készletnek, amit a lányok és a nők könnyedén tudnak használni, mosni és szárítani. Egyszóval higiénikusan újrahasználni. A készlet tartozékai: mosható betét, manuális mosógép és egy diszkrét szárító eszköz.

Ebben a kis szerkezetben moshatják a betéteket. Egy kevés vízre és némi mosószerre van szükségük. A kosár oldalán lévő húrokat meghúzzák, majd a szerkezet elkezd pörögni.

Forrás:
http://marikoproduct.com/Flo

Miután végeztek a „mosással”, jöhet a szárítás. A kis kosarat át tudják alakítani szárító eszközzé. Nagyon fontos, hogy a napon száradjanak a betétek, mert így a baktériumok tényleg elpusztulnak. (A nők sokszor az ágyuk alatt hagyták száradni a ruhadarabokat.) A szárító előnye, hogy nem látszik, mi van a lepel alatt.

Forrás:
http://marikoproduct.com/Flo

Mariko, Kim és Vasily még a tárolásra is gondolt és praktikus utazótokot is tervezett a betétekhez. Az utazótok előnye, hogy a lányok odafogathatják a szoknyájuk belsejébe is.

A csapat eddig nyolc prototípust gyártott és már tárgyalnak a Flo piacra dobásáról, amit átszámolva nagyjából 800 forintnak megfelelő összegért vásárolhatnak majd meg a nők.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.