Egyéb kategória

Így szülessetek újjá, ha a nulláról kell kezdenetek!

Néha van az úgy, hogy valaminek vége, az út, amin jártok, elfogy a lábatok alól. Ti meg álltok a szélén, néztek a szakadékba, és nem tudjátok, hogy mehetnétek át a túloldalra, nincsen sehol sem híd, sem kötél, sem útjelző tábla, hogy tudnátok, merre tovább. Van ilyen, de mi adunk nektek hozzá hidakat.
vous - 2015.08.12.
Így szülessetek újjá, ha a nulláról kell kezdenetek!

Figyeljetek a jelekre!

Emlékszem, én a pályaválasztásom során lettem tanácstalan, mikor kiderült, hogy amit szerettem volna, az nem fog menni. Akkor elkezdtem ismét önkénteskedni, és imádtam, mert jól éreztem magam közben. Aztán rájöttem, hogy csomó olyan momentum volt és van az életemben, ami egyértelműen arra utalt, hogy nekem a gyógypedagógia felé kell elmozdulnom. És onnantól kezdve jön minden, ami ehhez tartozik, a kis hidatok épülni kezd.

Töltsetek sok időt magatokkal!

Tudom, néha baromira nincs kedvetek önvizsgálatot tartani, hogy mi miért van bennetek, mit éreztek valójában, és kényelmesebb gondolatokat elnyomó dolgokat csinálni: barátkozni, dolgozni, filmet nézni. De attól még szakítsatok rá időt. Önismeret nélkül nem juttok előrébb. Hogy jutnátok, ha azt sem tudjátok megfogalmazni, hogy mire vágytok?

Csináljatok valamit, mindegy, hogy mit!

Az egy helyben toporgástól bármi jobb. Próbáljatok ki új dolgokat, folytassátok a régieket, sosem tudhatjátok, mi az, amibe belehabarodtok, és rájöttök, hogy nektek lett kitalálva.

Motiváló környezet

Takarítsátok ki az életetekből a motiválatlan barátokat, mert visszahúznak. Olyanok társaságát keressétek, akik úgy gondolkoznak, mint ti, arrafelé mennek, mint ti, akitől tanulhattok, és felemelitek egymást! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.