Egyéb kategória

Nyári ételek, amiket eszünkbe se jutna télen enni

Hőségriadó van. Az első és legfontosabb, hogy igyatok sok vizet. Ezt mindenki tudja, de nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ebben az időben persze a fagyi- és dinnyeárusok tarolnak, hiszen nem lehet ilyenkor mézeskalácsot enni, vagy mégis?
vous - 2015.08.10.
Nyári ételek, amiket eszünkbe se jutna télen enni

Egyik nap találtam itthon fagyit, de nem jégkrémet, hanem igazi gombócosat. A dobozban volt málna, citrom és minden földi jó, viszont egy gombócról nem tudtam megállapítani, milyen ízű lehet. A kíváncsiság nem hagyott nyugodni, megkóstoltam. Már majdnem a fele elfogyott, mire megtudtam: „Ez zserbófagyi.” Az első gondolatom az volt, hogy ez egy karácsonyi édesség, és ezt „nem lehet” nyáron enni. Az érzékszerveim és a hőség teljesen becsapott, és képtelen voltam elszakadni a gondolattól, hogy ez bizony téli sütemény.

Forrás:
Pixabay

De mik azok a sütik, amiket úgymond csak nyáron, illetve télen eszünk?
Készüljetek a téli hűsölésre, a sor rendkívül hosszú: mézeskalács,
bejgli, habcsók, forró csokoládé, forralt bor, hókifli, és a többi
kedvencetek. Ahogy nyáron nem lehet zserbót enni, télen szerintetek finom lenne a dinnye, a kukorica vagy a lángos? Ugye, hogy nem.

Ezek az ételek hozzák meg az igazi nyári vagy téli hangulatot. Minden időszaknak megvan a maga édessége, és ez így van jól. Biztos, hogy nem fogok nyáron zserbófagyit enni (többet), ahogy télen nem fogok lángos után kutatni a parton.

Nektek mi a kedvenc tipikusan nyári ételetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.