Egyéb kategória

Részlet egy napszemüveg-őrült lány naplójából

Nagyon sok napszemüvegem van. Van ódivatú, vadiúj, pilóta, márkás, kevésbé márkás, sötét lencsés, világos lencsés, fémkeretes, műanyagkeretes és így tovább. Kicsit Gombóc Artúr-effektus kerít hatalmába, amikor belegondolok, hogy tényleg bolondulok a napszümevegekért. Most pedig azt is elárulom nektek, miért.
vous - 2015.08.10.
Részlet egy napszemüveg-őrült lány naplójából

Nincs olyan ruhadarabom, amihez ne tudnék választani színben vagy stílusban passzoló napszemüveget. Fontosabb kiegészítőnek gondolom, mint egy nyaklánc vagy karkötő. Nem zavar, ha kicsit borús az idő, én akkor is feldobom a fejemre, enélkül nem indulok el. De mikor kezdődött ez az egész? Ha jól emlékszem, gimnázium második osztályában fedeztem fel az első kedvenc napszümevegem. Fémkeretes, sötétbarna, nagylencsés volt. Nem volt márkás, de szerettem, és le se lehetett szedni a fejemről. Sajnos egy óvatlan pillanatban összetörtem, de innentől kezdve éreztem, nincs megállás. A napszemüvegek csak gyűltek, és nekem egyre több kedvencem lett.

 

Olyan mint a smink: ez is egyfajta maszk. Amikor egy kicsit ki akarjátok zárni a világot, akkor jól jön a napszemüveg, néha el lehet bújni a világ elől. Lassan, de biztosan szó szerint a fejemre nőtt a napszemüveg. Lehet esti program, én biztos, hogy napszemüvegben jelenek meg, a barátaim korábban még kérdezték, hogy miért van rajtam este 10-kor napszemüveg, ma már csak mosolyognak. (Ti is mosolyogni fogtok, amikor az oldal aljára görgettek a bemutatkozó képemhez.)

Úgyhogy napszemüveget elő és hordjátok mindig, mindenhol!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.