Egyéb kategória

Miért is tabutéma a szex?

Bár a nyugati világ nagy részén szexuális szabadság van, mégis miért érzik még mindig olyan sokan kényelmetlenül magukat, ha szóba kerül a testiség? 
vous - 2015.08.08.
Miért is tabutéma a szex?

A szex még mindig egy olyan téma, amiről nem mindenki szeret dumálni. Valamilyen szinten tabutémának számít, és esetleg csak a legközelibb barátainkkal osztjuk meg ezzel kapcsolatos dolgainkat. Na jó, azért van két véglet. Az, aki egyáltalán nem beszél róla, és az, aki túl sokat beszél róla. A középutat nehéz megtalálni.
A szex nemcsak az intimitás és az örömszerzés szempontjából fontos, hanem azért is, mert így sokkal jobban megismerhetjük önmagunkat, kik is vagyunk mi valójában. Sokat elárulnak például a szexuális vágyaink, amiket általában mélyen raktározunk magunkban.

Forrás:
Pixabay

Nem is csoda, hiszen elég kemény előítéletek vannak ezzel kapcsolatban. Ha valaki túl sok emberrel bújik ágyba, azt nimfomániásnak nevezik, sőt még ennél cifrábban is megy a véleménynyilvánítás. Ha pedig csak néhánnyal, akkor szimplán lúzernek tartják. 

Szóval miért is nem beszélünk róla?

Szerintem ez a társadalmunk és az előítéletességünk hibája leginkább, mindenkit első látásra beskatulyázunk, anélkül hogy akár egy szót is váltottunk volna vele. Így már meg sem lep, ha az emberek a saját burkukon belül maradnak, és nem osztják meg a magánéletüket senkivel sem. Így elkerülik az is, hogy megszólják vagy bántsák őket. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.