Egyéb kategória

Kiderült, miért vonzódunk a bunkó férfiakhoz

Vannak pasik, akiket egyszerűen könnyű szeretni. (Igen, rád gondolunk, Ryan Gosling.) De ott vannak azok, akik nagyon csúnyán viselkednek velünk, akiket gyűlölnünk kéne, de valahogy mégsem megy. Akiknek mindig adunk egy újabb lehetőséget.

vous - 2015.08.06.
Kiderült, miért vonzódunk a bunkó férfiakhoz

De miért van ez? Hogy lehetséges, hogy fizikailag vonzódunk az aljas, bonyolult férfiakhoz? A womenshealthmag.com két szakértőt kérdezett meg erről.

Mert tabu, és mert nagyon dögös

A vonzalom és az a bizonyos kémia szinte megfoghatatlan és nehezen meghatározható – mondja Ian Kerner, szexterapeuta. Ez tudattalanul történik, így nem tudjátok kiválasztani, hogy kihez vonzódjatok. Szóval tény, megvan bennünk a potenciál, hogy széles skálán vonzódjunk az emberekhez, de általában ezt szűkíteni próbáljuk egy kisebb rétegre. Na, ez teljesen felborul, mikor jön valaki, aki nem tartozik bele ebbe a szűk csoportba, de valamiért mégis tetszik. És így, hogy tudjátok, ő "tiltott" a számotokra, csak még vonzóbbá válik. 

Ez a személy olyan, mint a méreg, de ti mégis szeretnétek nyakig elmerülni benne.

– mondja Stan Tatkin, a Wired for Love szerzője.

Forrás:
istock

Valami új

Előfordult már veletek, hogy olyan férfihez vonzódtatok, aki a tökéletes ellentétetek? Ez azért lehet, mert az újdonság erejével hat rátok. Lehet, hogy azért tetszik egy rosszfiú, mert egyfajta menekülési útvonalat nyújt a valóságból, ahol a dolgok normálisan működnek. Egy saját világot hoz létre, és ez tetszik. Ez esetben elragad titeket a rossz irányba, ami pont az ellentéte a kiszámítható életeteknek.

A gyűlölet erős ok arra, hogy valakit érdekesnek találjatok.

A magabiztos pasik

A másik fontos oka a vonzalomnak: az önbecsülés. Valaki, aki szereti magát és az életét, izgalmas lehet a számotokra. Szóval míg egyrészt taszíthat egy nagyképű pasi, ugyanannyira tűnhet vonzónak is.

A kihívás

Talán azért nem tudjátok gyűlölni a bunkó srácot, mert nehéz megszerezni. Ez beindítja az agy jutalomközpontját. Bosszant, hogy számon kéri, kivel mit csináltok, de az is zavar, hogy este nem marad ott veletek. 

Minél többet küzdünk a jutalomért, annál értékesebbé válik.

– mondja Kerner.

Szóval, csajok, úgy tűnik, nem tehetünk semmit: akár tetszik, akár nem, ezentúl is oda leszünk a bunkó pasikért!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.