Egyéb kategória

Íme, a tudósok válasza arra, miért fáztok mindig az irodában

Vacogó fogak, remegő vállak és bizony előkerül a pulcsi a 40 fokban. Van az a jelenség, amikor egyszerűen megfagyunk a munkahelyünkön, hiába nem megy a klíma. Mitől lehet?
vous - 2015.08.05.
Íme, a tudósok válasza arra, miért fáztok mindig az irodában

Egy új tanulmány, amit két holland tudós, Boris Kingma és Wouter van Marken Lichtenbelt publikált, megoldást talált az iroában való fagyoskodás rejtélyére. Szerintük egyes irodaházak átlaghőmérséklete a 40 éves, 70 kilós férfiakra van tervezve. Mit jelent ez? Mivel mi nők kisebbek vagyunk, több a testzsírunk, ezáltal lassabb az anyagcserénk. Ezért fázunk a „pasi-hőmérsékletben”.

Ezen felbuzdulva és ezt igazolva a Washington Post szerzője megjelentetett egy cikket. A szerző körbejárta a férfiak és nők ebédelési szokásait, ám nem a hagyományos módon. A megkérdezett nők közül mindenki úgy érezte, szinte kiolvadt az ebédszünet alatt. A pasik közül egyik sem panaszkodott ilyesmire.

A kutatás eredménye, hogy a nők metabolikus rátája 20-32%-kal alacsonyabb, mint a beállított hőmérséklet. Ez az eltérés magyarázza, hogy a nők 5 fokkal hidegebbnek érzik az irodai klímát, mint a férfiak.

Ajánlott cikkek