Egyéb kategória

Íme, a tudósok válasza arra, miért fáztok mindig az irodában

Vacogó fogak, remegő vállak és bizony előkerül a pulcsi a 40 fokban. Van az a jelenség, amikor egyszerűen megfagyunk a munkahelyünkön, hiába nem megy a klíma. Mitől lehet?
vous - 2015.08.05.
Íme, a tudósok válasza arra, miért fáztok mindig az irodában

Egy új tanulmány, amit két holland tudós, Boris Kingma és Wouter van Marken Lichtenbelt publikált, megoldást talált az iroában való fagyoskodás rejtélyére. Szerintük egyes irodaházak átlaghőmérséklete a 40 éves, 70 kilós férfiakra van tervezve. Mit jelent ez? Mivel mi nők kisebbek vagyunk, több a testzsírunk, ezáltal lassabb az anyagcserénk. Ezért fázunk a “pasi-hőmérsékletben”.

Ezen felbuzdulva és ezt igazolva a Washington Post szerzője megjelentetett egy cikket. A szerző körbejárta a férfiak és nők ebédelési szokásait, ám nem a hagyományos módon. A megkérdezett nők közül mindenki úgy érezte, szinte kiolvadt az ebédszünet alatt. A pasik közül egyik sem panaszkodott ilyesmire.

A kutatás eredménye, hogy a nők metabolikus rátája 20-32%-kal alacsonyabb, mint a beállított hőmérséklet. Ez az eltérés magyarázza, hogy a nők 5 fokkal hidegebbnek érzik az irodai klímát, mint a férfiak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.