Egyéb kategória

Ezért borotválta az arcát Marilyn Monroe

Évek óta háborúzunk a borotvával, ám most kiderült, van egy olyan terület a testünkön, amit kifejezetten jó, ha borotválunk. Ez pedig nem más, mint az arcunk. Nem gondoltátok volna? Én sem, de most elárulom nektek, miért jó, ha borotvával ápoljátok az arcotokat.
vous - 2015.08.03.
Ezért borotválta az arcát Marilyn Monroe

Mint sok dologban, állítólag a női arc borotválásában is Marilyn Monroe volt az úttörő. A legenda szerint ő volt az első női sztár, aki rendszeresen borotválkozott. Ám emögött nem az állt, hogy lecsúszott arról, hogy szakállas nőként léphessen fel a cirkuszban, ezért sima arcbőrrel próbálkozott inkább. Nem, Marilyn Monroe azért kent heti egyszer borotvahabot az arcára és szedte le pengével a láthatatlan pihéket, mert rájött, így sokkal puhább lesz a bőre és szebbnek is tűnik a portréfotókon. A kozmetikai eljárás pedig mostanában reneszánszát éli, egyre több sztár és civil esküszik a módszerre, ami a hívek szerint nemcsak valószerűtlenül selymessé varázsolja az arcot, de sokkal könnyebb az alapozót is felvinni rá. 

Forrás:
AFP

Ráadásul egy amerikai bőrgyógyász szerint az eljárás teljesen veszélytelen, persze csak abban az esetben, ha az embernek nincs semmilyen bőrproblémája. Sőt, dr. Shino Bay Aguilera állítja, a fiatal megjelenés és a tökéletes bőr titka nem a különböző hidratáló és ránctalanító krémekben rejlik, hanem az arcborotválásban.

Ti kedvet kaptatok a borotválkozáshoz?

Ajánlott cikkek