Egyéb kategória

Így ellenőrizhetitek, hogy boldog-e a párkapcsolatotok

Azt hittétek, hogy akkor vagytok boldogok, ha a párotokkal nagyokat tudtok nevetni és beszélgetni? Ha hasonló a gondolkodásotok és meg tudjátok egymással osztani az örömötöket? Nagyot tévedtetek. Egy amerikai egyetem kutatói szerint egy kapcsolat boldogsága a Facebook-aktivitáson mérhető le.

vous - 2015.08.03.
Így ellenőrizhetitek, hogy boldog-e a párkapcsolatotok

Forrás:
Pixabay

A Wisconsini Egyetem párkapcsolat-kutató részlege „hatalmas” felfedezést tett. Egy csapat tudós ugyanis végre megfejtette a rejtélyt, ami évezredek óta kínozza az emberiséget: 

Honnan tudjuk, hogy boldogok vagyunk a szerelmünkkel?

A választ pedig nem máshol, mint a Facebookon keresték, és meg is találták. A kutatást vezető professzor elárulta: arra az eredményre jutottak, hogy azok a párok, akik kiírják a közösségi oldalon, kapcsolatban vannak, valóban szorosabban kötődnek egymáshoz. Nem is beszélve azokról, akik elárasztják az internetet közös fotókkal és cuki nyilvános üzenetekkel egymásnak. 

Az emberek szeretik kinyilatkoztatni egymás iránt érzett szerelmüket a barátaik és családtagjaik előtt. Gyűrűt adnak egymásnak, nyilvánosan örök hűséget fogadnak és fotózkodnak. Ehhez hasonlóak ezek az online tevékenységek is, csak még nagyobb közönségnek szólnak.

– derül ki a tudós indoklásából. Engem pedig, bevallom, ez még mindig nem győzött meg arról, hogy meg kéne változtatnom a kapcsolati státuszomat a Facebookon. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az elképesztően idegesítő általános iskolai osztálytársatok tényleg boldog párkapcsolatban él. Legalábbis a tudomány szerint. De vajon ez tényleg elég?

Ajánlott cikkek