Egyéb kategória

Furcsa kaják, amiket gyerekként megettetek

Szórakozottan néztem a minap egy kisgyereket a játszótéren. Tündéri volt, és olyan nagy elánnal lapátolta a homokot, hogy mosolyra húzódott a szám...
vous - 2015.08.03.
Furcsa kaják, amiket gyerekként megettetek

….hogy utána fájdalmas grimaszba torzuljon, mert a kicsi elkezdte magába tömni a homokot. Szemlátomást ízlett neki. A homok ropogása mondjuk már kevésbé tetszett neki.

Azt mondják, a gyerek önkéntelenül a szájába vesz mindent, mert meg akarja ismerni a világot, szó szerint meg akar ízlelni mindent. Ennek az anatómiai oka az, hogy a szájban van a legtöbb idegvégződés, és onnan dolgozza fel a legtöbb ingert az agy.

Talán ez az oka annak is, hogy gyerekként képesek voltunk a legbizarrabb ízpárosításokat összehozni, ha evésre került sor. Az én tökéletes reggelim például nem volt reggeli „taprított” kifli nélkül, ami azt jelentette, hogy a sajtos, szalámis kenyerem mellé a kakaóba áztattam egy szelet édes kalácsot vagy egy egész kiflit. Egy idő után megalkottam a külön kis kulináris élvezkedésemet azzal, hogy a sajtos, szalámis kiflimet mártogattam a kakaóba, és úgy ettem. Mondanom se kell, hogy a család elborzadt arccal nézte, mit művelek a reggeliző asztalnál.

Máig sem tudom, mi vitt eme kulináris kitérőre, talán az, hogy meguntam a bögre emelgetését, mindenesetre nem csak én voltam az, aki új ízvizekre evezett:

Én rendre kiborítottam a családom az uborkalébe áztatott kenyérrel. Arra meg még rákentem a sajtot, tettem rá felvágottat, és csemegeuborkát ettem mellé.

Lekváros kirántott hús! Az volt a legjobb kaja, amire emlékszem. Vagy rákentem, vagy mellé ettem a lekvárt.

Diós rántottát csináltattam reggelire apuval. Külön a kettő ízlett, gondoltam, együtt is finom lehet.

Ti milyen furcsa kajákat ettetek gyerekkorotokban?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: