Egyéb kategória

Esős napokra: tömegközlekedés vagy autó?

Esőben sokkal nehezebben szállunk fel bármilyen tömegközlekedési eszközre, mint napsütéses időben. Pár évet én is elbuszoztam az életemből, de esőben maga volt a pokol (annak is a legmélyebb bugyra). Az tény, hogy utálok esőben vezetni, de még mindig jobb, mint egy emberszagú buszon fél órákat utazgatni.
vous - 2015.07.30.
Esős napokra: tömegközlekedés vagy autó?

Anyu mindig csak annyit mond, vigyázzak az úton, mert páran esernyőnek használják a kocsijukat. És tényleg. Sokkal óvatosabbnak kell lennünk a vizes utak miatt és a figyelmetlen sofőrök sem könnyítik meg a helyzetünket. Legalább izgalmas az út, hiszen egy percig sem unatkozunk: annyira el vagyunk foglalva azzal, hogy kivédjük az esetleges karambolt, hogy az eső már nem is okoz akkora problémát.

Ezért jó autóval közlekedni esőben:


  • Nem kell várni a buszra. Esőben. Hidegben. 15 perceket. 

  • Nem kell száz másik emberrel egy párás légtérben álldogálni, ahol egyikünk sem kap levegőt, mert elszívjuk egymás elől.
  • Ha esőben úszik a Szent István körút, tuti, hogy késik majd a busz. Sokat.
  • Élesben tesztelhetjük, hogy működik-e az ablaktörlő a kocsin.
  • Belemehetünk a pocsolyákba – egy kis alvázmosás sosem árt (de mást lefröcskölni tíz liter vízzel nem ér!).
  • Sokkal lassabban megyünk, mert igazából mi is félünk.
  • Jobban odafigyelünk a gyalogosokra, a körülöttünk lévőkre.

Viszont!

Mivel nem mindenki teheti meg, hogy autóval közlekedjen, ezért erre az esetre is van pár javaslatunk. Nem vagyunk cukorból, tehát ha nem jön a mindent elpusztító özönvíz és nem ázunk szét két percen belül, bringára is szállhatunk, hiszen annál gyorsabban nagyvárosban – így Budapesten is – nem nagyon lehet közlekedni. Vagy, bár mostanában egész borsos árat kérnek érte, taxival is közlekedhetünk. És a most divatba jött olcsóbb taxiverziók is szóba jöhetnek, amikor beszállunk valakihez a kocsiba és elvisz minket A-ból B-be. A viteldíj itt az utas hitelkártyájára terhelődik.

Ha pedig inkább otthon maradnál esőben ahelyett, hogy bejárod a várost, van pár ötletünk, mivel ütheted el az időt!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!