Egyéb kategória

Nézzétek csak, milyen csudaszép aranyházas csigák bújtak elő az esőben!

Emlékszem, gyerekkoromban esős időben annyi csiga hemzsegett a falu utcáin, hogy olykor lépni se lehetett tőlük rendesen. Aztán egyszer csak pikk-pakk, eltűntek.
vous - 2015.07.30.
Nézzétek csak, milyen csudaszép aranyházas csigák bújtak elő az esőben!

Miután a fővárosba kerültem, és az egyetemi élet forgataga beszívott magába, a csigákat nem találtam sehol. Pedig biztosan mindannyian emlékeztek a csigapiszkálósdira, mikor leültetek a csigával szemben, és piszkálni kezdtétek a fejét (már ha tudtuk akkor, hogy az a feje). Szórakoztató volt nézni, ahogy a kis csápjait behúzza, aztán kinyomja, bár gondolom, neki már annyira nem tetszett. Képes voltam órákig játszani velük gyerekként, és nem értettem, mért nem olyan a szemük, mint a mesében. S pont ezek az emlékek kezdtek elhalványulni bennem, mikor beléjük botlottam a szerkesztőség felé menet:

Nektek is van ilyen csigás emléketek?

Borítókép forrása: Pixabay

Címkék: #csiga #cuki #eső
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.