Lélek

Miért felesleges törölni az exet a Facebookról?

Sokaknak a szakítás után az az első dolguk, hogy törlik a pasit az ismerőseik közül. Leszedik a képeket, eltávolítják a közös bejegyzéseket, mintha soha nem is léteztek volna együtt. De miért kell ez?

vous - 2015.07.26.
Miért felesleges törölni az exet a Facebookról?

Nem akarok rá emlékezni, legszívesebben az életemből is törölném!

Csak a harag beszél belőled! Persze nem azt mondom, hogy éljetek a múltban. Hogy mindent hagyjatok úgy, ahogy volt, mintha mi sem történt volna. Csak annyit, hogy nem kell minden közös pillanatot és minden kapcsolatot megszüntetni csak azért, mert elváltak az útjaitok. A tőle kapott plüssöket se dobd ki a kukába, csak tedd el egy időre. Vagy legalább csak egyet őrizz meg, később, mikor csak a pozitív dolgokra emlékszel majd vele kapcsolatban, nagyon fogsz neki örülni. Ő az életed része volt, és mindig is az marad, ha törlöd, ha nem.

Nem akarom látni. Egyszerűen nem akarom nézegetni, hogy mikor bulizik, és kivel!

Kamu! A szíved mélyén te is tudod, úgysem bírod ki, hogy ne csekkold! Ha nem nyilvános a profilja, akkor képes vagy arra is, hogy a barátnőd oldaláról nézd meg, de én már hallottam csak emiatt készült kamuprofilról is. Ha pedig tényleg nagyon nem vagy rá kíváncsi, akkor el tudod rejteni a bejegyzéseit a kezdőlapodról. De soha nem tudhatod, mikor lesz szükség arra, hogy felvegyétek a kapcsolatot, mondjuk egy ottfelejtett felső miatt, amit azért csak könnyebb Facebookon lebeszélni, mint felhívni telefonon.

Nem akarom, hogy írogasson!

Ez csak pár napig fog tartani, hagyni kell neki is egy kis időt, hogy feldolgozza, mi történt. Ha nem reagálsz, vagy tiltod az üzeneteit, előbb-utóbb úgyis megunja. Ne foglalkozz vele, nem muszáj elolvasni, de talán inkább a Facebook, mint hogy hívogasson, vagy személyesen keressen fel. Ha pedig ennyire elszánt, akkor így is, úgyis megtalál.

Törölni gáz!

Ez egyszerűen nem érett viselkedés. Az nem segít, ha úgy teszel, mintha ez a probléma nem létezne. 

Ahhoz, hogy tovább tudj lépni, el kell fogadnod a valóságot! Ne csak kizárd a problémát, hanem küzdj is meg vele! Fogadd el, értsd meg, engedd el! Akkor is, ha ez a mondat most idegesítő – erről itt írtunk is. Hosszú távon sokkal jobb az, ha szépen lassan, de továbblépsz, mint ha elnyomod magadban az egészet, és tudomást sem veszel róla. Ez csak „kamulezárás”. A lényeg nem az, hogy Facebookon milyen kapcsolatban álltok, hanem hogy benned mi zajlik.

Egy szó, mint száz: érthető, hogy szeretnéd lezárni a múltat, de ez nem a Facebookon múlik. Ő mindig is az életed része marad, amit előbb-utóbb úgyis el kell fogadnod. Hidd el, egy kis idő után már nem fog érdekelni, hogy miket posztol, viszont lehet, hogy megbánnád, ha később semmit nem tudnál róla.

Ajánlott cikkek