Trend

Arcmaszkok, amiket képtelenség nem kipróbálni

A koreai nők nem sajnálják az időt maguktól, ha szépségápolásról van szó. Míg mi két perc alatt elintézzük a reggeli vagy esti arctisztítást, ami gyakran kimerül az arclemosóban és valamilyen hidratálókrémben, ők alaposan belevetik magukat a szépségápolásba. Nemritkán akár 40 percet is szánnak rá, és akár 8 terméket is használnak az arcukra.
vous - 2015.07.24.
Arcmaszkok, amiket képtelenség nem kipróbálni

Ennek ellenére van egy csomó praktikájuk, amit én is szeretek. Bevallom, az egész koreai szépségápolási mizéria nálam úgy kezdődött, hogy rászoktam a koreai sorozatokra, melyekből ordít, hogy az ország egyik kimagasló ipara a szépségipar. Nincs olyan rész, amelyikben éppen ne lógna rajtuk mondjuk egy papírmaszk.

A koreaiak ugyanis főleg maszkokat használnak, de azokat mindenhová: arcra, szem alá, szájra, de van nagyjából mindenre valamilyen kencéjük. Nagyon durva. Én csak párat mutatok be nektek.

Szem alá való hidrogéllapocskák

Kicsit szkeptikusan rendeltem meg az első adagot, és eléggé viszolyogva vettem ki a csomagolásból, merthogy ezek ilyen ruganyos, kicsit zselés, szilikonos, többnyire csepp formájú lapocskák, melyek tocsognak a fontos tápanyagokban. A szemetek alá kell tenni őket, jól rácuppannak, majd beszívódnak róla a fontos tápanyagok, és leszedhetitek őket. Itt pedig körbe tudtok nézni, milyen fajták vannak, találtok sötét karikákra és ráncokra valót is. Azt nem garantálom, hogy nem kaptok röhögőgörcsöt, ha tükörbe néztek.

Szájra való hidrogélmaszk

Hasonló állagú és hasonló elven működik, mint a szem alá való lapocskák. A TONY MOLY például mókás nagyméretű csókos száj formájában gyártja, ők Korea egyik közismert márkája. Én nem használom, de valakinek hátha bejön.

Papír és más arcmaszkok

A sorozatokban leggyakrabban látott darab a papír- és textilmaszk. Szintén tocsog a lében, és jól a bőrötökre tapad. Én néha szerzek belőle egy-egy darabot, nagyon mókás, hatásos, bár ha lehet, zárt ajtók mögött csináljátok, mert a pasitok nem biztos, hogy díjazza. Vannak még lemosható és alvómaszkok is, ez utóbbiakban simán aludhattok, nem ragadnak. Sokféle van belőlük, itt tudtok nézelődni. A videóban pont egy csigakivonatos maszkot próbálnak ki, állítólag csodákat tesz a bőrrel.

Mik vannak ezekben a cuccokban?

  • Természetes anyagok a természetből: csiganyálka, méhméreg, kígyóméreg, gyümölcsök, gyógynövények
  • Többnyire mindenmentesek: azaz nincs bennük parabén, szilikon és mesterséges anyag
  • Egy termék akár több mint 50 növényi kivonatot is tartalmazhat

Szerintem abszolút menő!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.