Trend

40 felett tanuljátok újra a sminkelést: így lesz friss és üde az arcotok

Az arc hidratálása, gondos ápolása, fényvédő kozmetikumok használata minden életkorban fontos, de 40 felett még kiemeltebb szerepet kap. Nem mindegy az sem bizonyos kor fölött, hogy milyen sminket készítetek magatoknak.
vous - 2015.07.13.
40 felett tanuljátok újra a sminkelést: így lesz friss és üde az arcotok

Az érett bőrnél fontos a sminkelés sorrendje, így én a következőket ajánlom:

Ne az alapozással kezdjetek!

Alapból fordítva szeretek sminkelni:

  • először készítem el a szemeket,
  • utána korrektorozok,
  • majd alapozok.

Ezzel a sorrenddel megkímélem az arcomat a lepotyogott szemhéjportól és púderágyat sem kell készítenem. Egyszerűen egy micellás vízzel átitatott vattával letörlöm a lehullott szemhéjpúdert, így tiszta marad a bőröm.
Érett bőr esetén azért is jó ez a sorrend, mert ha púderágyat használnék, sajnos óhatatlanul beleragadna még pluszban 1-2 réteg a szem környékére, ami pont a kritikus rész. Ha sok réteg kerül oda, vagy egyszerűen több, mint ami valójában szükséges lenne, akkor jobban betörnek a szem körüli apró kis barázdák, amitől sokkal ráncosabbnak láthatjuk magunkat.

Krémezzetek!

Alapozás előtt használjatok irizáló báziskrémet az egész arc felületére. Ez egy könnyű, finom textúrájú krém, fehéres, rózsaszínes, halványlilás átmenetes (tehát irizáló) színnel. Nemcsak életet lehel az arcba, de a fakó bőrt is üdévé teszi. Vigyázzatok, nehogy túl sokat használjatok! Az üde bőrfény helyett nehogy csillogó arcot kapjatok.
Az irizáló krémet bárki bátran használhatja, aki szép, természetes bőrfényt szeretne. (Kivéve, ha rosaceás a bőr.)

Ha szép, üde tekintetet szeretnétek, márpedig biztos vagyok benne, hogy ez a cél, akkor érdemes lágy földszínekkel játszani az egész arcon, megbolondítva egy kis barackos árnyalattal.

Kezdjétek a szemmel!

Érdemes matt szemhéjpúdereket használni, és csak a szem mozgó részére (a szemnek az a része, ahol a legtöbbet mozog a szem) egy kis fényes textúrát felütögetni ecsettel vagy akár ujjbeggyel. A fényes színek jobban kihangsúlyozhatják, hogy a szemhéj már vesztett a rugalmasságából, jobban megtörik rajta a fény, ezért jobban láthatóak a kisebb-nagyobb ráncok. Viszont ha csak a mozgó részen használtok fényt, akkor játékosságot visztek a szemsminkbe.

Alapozzatok!

Az alapozás az egyik legmeghatározóbb pontja a sminknek. Mindenképpen vékony alapozót használjatok, amit lehet építeni. Ezalatt azt értem, hogy ahol nincsen rá szükség, mert nincsen elszíneződve a bőr, ott elég egy réteg is, de ahol van például egy pirosas folt, ott 2-3 réteget is építhettek, anélkül, hogy más színt produkálna az alapozótok.

Jöhet a pirosító!

A pirosítónak valamilyen lágy barackos-korallos-lazacos színt válasszatok, mert ezek a legfrissebb színek, főleg, ha az almácskátokról van szó. A kedvenc trükköm: a pirosítóból csempészek egy leheletnyit a szem nyitásvonalába is. Ez a mélyítő vonal orrhoz közelebb eső, felső része.

A szemöldököt se hagyjátok ki!

A szemöldök formázásáról se felejtkezzetek el, mert ha ez a lépés kimarad, akkor keret nélkül marad az eddig szépen felépített sminketek. Ajánlott a haj színéhez igazítani a szemöldök színét és egy ferdére vágott ecsettel vigyétek a szemöldökszálak közé a festéket.

Utolsó simítások a szátokon!

Érdemes szájkontúrceruzát használni, mert könnyebben tudtok vele csalni, 1-2 miliméterrel nyugodtan növeljétek meg az ajkakat, így könnyebb lesz használni a rúzst. Rúzsból vagy szájfényből is barackos tónust válasszatok.

Ha ezzel a lépéssel végeztetek, akkor egy pár évet máris tuti letagadhattok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!