Trend

3 alapozóbaki, amit minden lány elkövet

Az alapozás – nem meglepő módon – a sminkelés alapja. Érdemes rá különösen odafigyelnünk, hiszen már az alapozó kiválasztásánál is könnyen bakizhatunk. Mutatjuk, mire figyeljetek oda a használata során. 

vous - 2022.05.21.
3 alapozóbaki, amit minden lány elkövet

Ha rendszeresen sminkelitek magatokat, akkor az alapozás valószínűleg már hozzátartozik a reggeli szépségrutinotokhoz. Ennek ellenére könnyen beleeshettek néhány alapvető hibába. A Pure Wow most összegyűjtötte ezeket, valamint azt, hogyan javíthatjátok ki őket. 

#1 hiba: nem megfelelő alapozót választotok a bőrtípusotokhoz

Az alapozó kiválasztásánál egyetlen fontos szabály van: hallgassatok a bőrötökre! Ha ugyanis rosszul választotok, az a bőrötöket nagyon megviselheti.

Zsíros, pattanásos bőr – olajmentes alapozó
Száraz bőr – olyan alapozó, ami egyben hidratálókrém is
Érzékeny bőr – olyan alapozó, ami fényvédőt is tartalmaz

Forrás:
Pexels

#2 hiba: nem megfelelő eszközzel viszitek fel az alapozót

A megfelelő eszköz kiválasztása majdnem olyan fontos, mint a megfelelő alapozó. Ha tehetitek, ne kézzel, hanem ecsettel vagy beautyblenderrel vigyétek fel az alapozót –  ezek segítségével elkerülhetitek, hogy sötét foltok legyenek az arcotokon. Tipp: a minőségi eszközök megérik a befektetést.

beauty blender sminkszivacs

„Lány fülzsír” és „csiszolófej” – megmutattuk a pasiknak a beautyblendert

Ha együtt éltek a párotokkal, bizonyára már ti is belefutottatok olyan párbeszédekbe, kisebb vitákba, hogy „minek annyi sminkcucc?” és „amúgy is mindegyik tök egyfroma!” Nincs ezzel gond… pasik. Na, de mind mondanak a beutyblenderre?

A teljes cikket ITT olvashatjátok!

#3 hiba: az alapozással kezdjük a sminkelést

Oké, lehet, hogy 14 évesen még azt hittük, a sminkelést az alapozással kell kezdeni, de ma már tudjuk, ez NINCS ÍGY. A sminkelést kezdjétek a szemetekkel! Mivel általában a tusvonallal vagy a szemhéjporral babrálunk a legtöbbet, így nem kell félni, hogy az esetleges korrekciók során letöröljük/összekenjük az alapozót. Ha kész vagytok a szemetekkel, akkor jöhet az alapozó.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.