Trend

3 alapozóbaki, amit minden lány elkövet

Az alapozás – nem meglepő módon – a sminkelés alapja. Érdemes rá különösen odafigyelnünk, hiszen már az alapozó kiválasztásánál is könnyen bakizhatunk. Mutatjuk, mire figyeljetek oda a használata során. 

vous - 2022.05.21.
3 alapozóbaki, amit minden lány elkövet

Ha rendszeresen sminkelitek magatokat, akkor az alapozás valószínűleg már hozzátartozik a reggeli szépségrutinotokhoz. Ennek ellenére könnyen beleeshettek néhány alapvető hibába. A Pure Wow most összegyűjtötte ezeket, valamint azt, hogyan javíthatjátok ki őket. 

#1 hiba: nem megfelelő alapozót választotok a bőrtípusotokhoz

Az alapozó kiválasztásánál egyetlen fontos szabály van: hallgassatok a bőrötökre! Ha ugyanis rosszul választotok, az a bőrötöket nagyon megviselheti.

Zsíros, pattanásos bőr – olajmentes alapozó
Száraz bőr – olyan alapozó, ami egyben hidratálókrém is
Érzékeny bőr – olyan alapozó, ami fényvédőt is tartalmaz

Forrás:
Pexels

#2 hiba: nem megfelelő eszközzel viszitek fel az alapozót

A megfelelő eszköz kiválasztása majdnem olyan fontos, mint a megfelelő alapozó. Ha tehetitek, ne kézzel, hanem ecsettel vagy beautyblenderrel vigyétek fel az alapozót –  ezek segítségével elkerülhetitek, hogy sötét foltok legyenek az arcotokon. Tipp: a minőségi eszközök megérik a befektetést.

beauty blender sminkszivacs

„Lány fülzsír” és „csiszolófej” – megmutattuk a pasiknak a beautyblendert

Ha együtt éltek a párotokkal, bizonyára már ti is belefutottatok olyan párbeszédekbe, kisebb vitákba, hogy „minek annyi sminkcucc?” és „amúgy is mindegyik tök egyfroma!” Nincs ezzel gond… pasik. Na, de mind mondanak a beutyblenderre?

A teljes cikket ITT olvashatjátok!

#3 hiba: az alapozással kezdjük a sminkelést

Oké, lehet, hogy 14 évesen még azt hittük, a sminkelést az alapozással kell kezdeni, de ma már tudjuk, ez NINCS ÍGY. A sminkelést kezdjétek a szemetekkel! Mivel általában a tusvonallal vagy a szemhéjporral babrálunk a legtöbbet, így nem kell félni, hogy az esetleges korrekciók során letöröljük/összekenjük az alapozót. Ha kész vagytok a szemetekkel, akkor jöhet az alapozó.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!