Világ

Sok ember, nagy tévé – Mozizás gyerekszemmel

Sokféle első dologra emlékszik az ember: első csók, első mobiltelefon, első ötös az iskolában. De ki emlékszik az első mesére vagy épp filmre, amit moziban látott?

vous - 2015.07.20.
Sok ember, nagy tévé – Mozizás gyerekszemmel

Takács Nóra tegnap délután cuki képet posztolt Instagram-oldalára, amin két keresztlányával látható. A szöszi ikerpárnak nem akármilyen élményben volt része: most jártak először moziban. 

A képet imádjuk, a két kis copfos arcán látszik az izgatottság. A kommentekből kiderült, hogy a lányokat inkább érdekelte maga a moziélmény, mintsem a mese, ráadásul Nóra jobban nevetett a vicceken, mint bármelyik gyerkőc a teremben.

Csak a csajok miatt mentem. Fél órával később már jobban nevettem bárkinél, nagyon élveztem.

Beindult a fantáziánk a szerkesztőségben, mindenki megpróbálta felidézni, mit is látott először a nagy "tévén". Volt, aki nem emlékezett, volt, aki konkrétan tudta, mit és hol látott először. Egyik kolléganőnknek Az oroszlánkirály volt az első moziban látott meséje, míg egy másik élmény Az erdő kapitányáról és Az utolsó csillagharcosról szólt. Andi például így emlékezett:

A Hull a pelyhes volt az első Arnold Schwarzeneggerrel. Győrbe jöttünk át Szlovákiából, mert otthon nem volt magyar mozi. Hallássérültként nem hallottam, de a mellkasomban dübörgött a hang. Kicsit félelmetes volt., utána mekiztünk. Ennél durvább élmény az első koncertélményem volt.

Ti is emlékeztek az első mozizásotokra? Meséljétek el nekünk!

Ajánlott cikkek