Otthon

Vigyázz, kész, pakolás!

Van, aki szeret pakolni és tudja, mit szeretne magával vinni. Van, aki viszont messziről elkerüli, utolsó pillanatra hagyja, és minden felesleges dolgot bedobál, ráadásul rosszul. Magatokra ismertetek? Akkor érdemes figyelnetek!
vous - 2015.07.20.
Vigyázz, kész, pakolás!

Vigyázz, kész, pakolásra fel!

  • Féltitek a púdereteket? Nem kell! Tegyetek egy szalvétát, papír zsebkendőt vagy törlőkendőt a tükör és por közé, így nem fog darabjaira törni a táskátok alján.
  • Ti is mindig aggódva teszitek be a testápolót, naptejet a táskátokba? Hiszen tuti kiborul, és minden krémes lesz, oda az összes tiszta ruha! Ha ezt el akarjátok kerülni, tegyetek folpackot a kupak alá, és máris utazásbiztos minden kence.
  • Ne hajtogassatok! Ha szeretnétek, hogy több ruha beférjen – hiszen mindig jó, ha van nálunk 1-2 felesleges darab, ugye? –, akkor hajtogatás helyett tekerjétek össze őket, mint egy palacsintát. Nemcsak hely szabadul fel, de még a gyűrődéstől is megóvjátok kedvenc ruháitokat.
  • Ne csak a helytakarékosság miatt tekerjétek össze a ruháitokat. Vannak ruhadarabok, amiknek külön jót tesz a tekerés. Ha például blézert visztek magatokkal, ne csak tekerjétek össze, de fordítsátok is ki, ezzel elkerülitek, hogy úgy nézzen ki, mintha ráültetek volna. 
  • Ki ne szeretne egy aprócska fülbevalót magával vinni a nyaralásra? Használjatok gombokat, úgy, mintha a fületek volna, így egyszerűen tárolhatjátok a fülbevalóitokat, és még csak elveszni sem fognak. 
  • Nemcsak a fülbevalóitokra vigyázhattok, de a nyakláncotok összegabalyodását is elkerülhetitek, ha felakasztjátok a láncot egy szívószálra.
  • Utazás előtt hajat egyenesítettetek, de szeretnétek magatokkal vinni a vasalót? Húzzatok egy sütőkesztyűt a hajegyenesítőtökre, így nem muszáj megvárnotok, míg teljesen kihűl.

Ha szeretnétek ezeket a praktikákat gifeken szemléltetve is meglesni, akkor ide kattintva megtehetitek! 

Ajánlott cikkek