Világ

A legidegesítőbb mondatok, amiket egy gyerektől hallhatsz

Akár száz olyan naponta többször is elhangzó tipikus mondatot tudunk felsorolni, amik a gyerekek szájából származnak. De melyek a legidegesítőbbek? Összegyűjtöttem őket!
vous - 2015.07.19.
A legidegesítőbb mondatok, amiket egy gyerektől hallhatsz

A magam 20 – lassan 21 – évével már nagykorú vagyok egy ideje, de valamilyen szinten, legbelül még én is gyereknek számítok, így a jelen helyzetet egy köztes állapotnak tekintem. MÉG nem nőtt be teljesen a fejem lágya, de MÁR gyerek sem vagyok igazán. Ez amolyan átmeneti időszak. Gyerekként mindnyájunknak voltak olyan megszólalásai, amikkel meglehetősen megemeltük szüleink vérnyomását. Valljuk be, azért egy kicsit provokáltuk is őket. A tipikus „Nem szabad!” mondatot valamiért mindenki úgy értelmezte, hogy „Csináld csak nyugodtan!”. Hiába, ilyenek ezek a gyerekek… 
De mik is azok a mondatok, amiktől a szüleink garantáltan kiszaladtak a világból:

Miért?

Egy szó, öt betű, de amilyen rövid, olyan irritáló is egyben. Jól tudjuk, a gyerekek szeretnek mindenre visszakérdezni, főleg, mikor még csak 2-3 évesek és a világ összes dolga felkelti az érdeklődésüket. Amivel nincs is baj, hiszen így tanul a gyerek, ugyebár. De van, hogy a kérdések olyan ütemben követik egymást, hogy még levegőt venni sincs idő, nemhogy megválaszolni. Mondok egy példát:

Anya, miért zöld a fű? Miért sárga a busz? Miért nyávog a macska? Miért barna a ló? Miért kell megennem a brokkolit? Miért? Miért? Miért?

Nem kell tovább sorolnom, értitek. 

Nem én voltam.

Mondom a szitut. Néhány éves gyermeketek a fejébe veszi, hogy ő bizony kakaót fog csinálni magának. Nagyfiú/nagylány, megy ez neki egyedül is, ti rábólintotok, egye fene, meglátjuk, mi sül ki belőle. Mikor épségben megérkezik kezében a kakaóval, már csak azért aggódtok, hogy nehogy elessen vele. Sikerült, megitta, kész. Amikor két perc múlva a konyhába léptek, nem elég, hogy a pult úszik a tejben és a kakaóporban, de ráadásul egy óriási barna folt és az abból kiinduló pici lábnyomok várnak rátok a földön. 
Mi az első lépés? Számon kéritek a kis csemetén, hogy ugyan miért van egy kakaómedence a konyha közepén? Erre milyen választ kaptok?: „Nem én voltam.”
De nem ám, biztos Casper volt, a szellem, ezért nem vettük észre…

Jó, de én csak…

Hogy is lehetne a legkönnyebben megmenekülni, ha valami rosszat csináltunk, mint kimagyarázni magunkat. A gyerekek mesterien csinálják, már szinte tanítani kéne. Az anyukáknak, apukáknak biztos ismerős ez a mondat, amikor rászólnak gyermekükre, hogy a konnektorban nem kifizetődő vizes kézzel nyúlkálni, a krémet a szőnyegen kenegetni, a falra firkálni és még sorolhatnám. Majd erre jön a reakció: „Jó, anya, de én csak…” 

Ne is folytasd, drága gyermekem, mert világgá szaladok! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.