Otthon

Annyi, de annyi mindenre jó az aszpirin – állítólag

Fejfájás, fertőtlenítés, harapások eltüntetése és még rengeteg minden, amit az aszpirin "gyógyít". Ezeket tuti nem tudtátok.
vous - 2015.07.16.
Annyi, de annyi mindenre jó az aszpirin – állítólag

Őszintén szólva, az én fejfájásaim össszetettebbek, mint hogy az aszpirin gyógyítsa, ezért fájdalom-csillapításra én nem használom. Ha ti is így vagytok ezzel vagy csupán kíváncsiak vagytok, mi mindenre gyógyír még ez a kis pirula, akkor jól figyeljetek. Egy remek összállítást találtam itt.

Pakolás korpa ellen

Törjetek össze egy kis pirulát és keverjétek bele a samponba, amit éppen használtok. A keveréket vigyétek fel a hajatokra és pár percig hagyjátok hatni. Öblítsétek le, majd újra kenjétek fel és megint öblítsetek. Az eredmény: fényesen csillogó, korpamentes haj. (Mint a reklámban.)

Virágélet-hosszabbító

Két aszpirinpirulát dobjatok a vázába, amiben a vágott virág van, és tovább illatoznak majd az otthonotokban, mint aszpirinmentes társaik.

Kiütések kiütve

Ha pár szem aszpirint összetörtök és hintőporként bekenitek vele az irritált bőrfelületet, jó eséllyel szabadulhattok meg a csúnya foltoktól, kiütésektől, sőt a bőrgombától is.

Durva volt az éjszaka?

Ha túl vad volt a srác és rajtatok hagyta a fognyomát, akkor sem kell szégyenkezni, hiszen az aszpirin ebben is segít. Ismét csak annyit kell tennetek, hogy összetöritek a pirulát és bekenitek vele a „sérülést”.

Fertőtlenítő

Ha citromlében feloldjátok az aszpirint, egy olyan lötyit kaptok, amitől sokkal fehérebb, puhább lesz a kezetek, és a baktériumokat is elpusztítja. Kinek kell a puccos kézkrém?

Volt, nincs izzadságfolt

Ezek a sárga, nem túl bizalomgerjesztő foltok a ruhákon tényleg meg tudják keseríteni az ember életét. De most búcsút inthettek nekik. Csupán annyit kell tennetek, hogy beáztatjátok a foltos ruhákat aszpirines vízbe és hagyjátok állni 2–3 órát. Végül alaposan öblítsétek ki a ruhákat.

Ti próbáltátok már valamelyik módszert? És bevált?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!