Egyéb kategória

Ezért veszélyes, ha vega étrend szerint etetitek a gyereketeket

Az a ti szabad döntésetek, hogy mit esztek, milyen étrendet követtek, de eljön az a pont, amikor gondolnotok kell a gyermekeitekre is. Ahhoz, hogy egy baba egészségesen fejlődhessen, minden tápanyagra szüksége van, így babkorában nem erőltethetitek rá a vega életmódot.

vous - 2015.07.16.
Ezért veszélyes, ha vega étrend szerint etetitek a gyereketeket

A 14 hónapos Milan szülei azonban nem voltak elég tájékozottak a kisbabájuk szükségleteiről. Nem kapta meg a szükséges tápanyagot, mivel a szülei vega étrend szerint táplálták.

A fiú egy 3 hónapos baba fejlettségi szintjén volt, annak köszönhetően, hogy a kálcium és a vas bevitele nagyon alacsony volt. Nem épültek be megfelelően a zsírban felszívódó vitaminok, ami legyengítette a baba immunrendszerét – írja a Woman'sHealth. Ez sajnos nem egszeri eset, egyre többször fordul elő hasonló probléma a kisbabáknál. Gyakran életmentő beavatkozásra van szüksége egy-egy vega étrenden élő babának ahhoz, hogy utána kórházi körülmények között pótolni tudják a hiányzó tápanyagokat és vitaminokat a szervezetében.

Nem szeretnélek titeket lebeszélni a vega étrendetekről, de ha babát vállaltok, akkor ahhoz hozzátartozik az is, hogy a fejlődése érdekében mindent megtegyetek. Fontos, hogy már az anyaméhben a megfelelő tápanyagok jussanak el hozzá, valamint az is, hogy utána az anyatejjel együtt szívhassák magukba az erőt. Ennek érdekében pedig jobban teszitek, ha erre az időszakra lemondotok a vega étkezésről.

Forrás:
pixabay.com
Címkék: #étrend #kisbaba #vega
Ajánlott cikkek