Egyéb kategória

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán: „Benjamin babánk Down-szindrómás”

Szinetár Dóra nemrég adott életet Makranczi Zalánnal közös kisfiuknak. A 40 éves színésznőnek a csöppség a harmadik gyermeke, míg Zalánnak előző házasságából már van egy kisfia. A pár most egy őszinte vallomást tett közzé a csöppségről.

vous - 2017.10.05.
Szinetár Dóra és Makranczi Zalán: „Benjamin babánk Down-szindrómás”

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán a Hot! magazinnak exkluzív interjút adott, amiben elmondják, kisbabájuk Down-szindrómás –  a közleményt a Blikk tette közzé.

„Hogy elébe menjünk a félreértéseknek és a találgatásoknak, és hogy megakadályozzuk – bár ezt nem nagyon lehet – a 'hűha!', 'tragédia', 'dráma', 'micsoda szörnyűség' szalagcímeket az általunk továbbra sem kért, rólunk szóló bulvárcikkek felett.

A napokban egy genetikai vizsgálat eredményeképpen – amit a kórházi gyermekorvosunk javaslatára készíttettünk – megtudtuk, hogy Benjamin babánk fizikailag teljesen egészséges, és bár úgy tűnik, csak egy enyhe fokozatban, de Down-szindrómás.

A várandósság alatt nem csináltattunk semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, mert a baba 'kiszűrése' – életének elvétele – egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció.

Mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy downos emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie. Ezt most is így gondoljuk. Csodálatos családunk van, ahogy a szüleinktől mindig is szeretetet és elfogadást tanultunk, ezt tanítjuk a gyermekeinknek is, akik végtelen szeretettel reagáltak a hírre, és ha lehet, még nagyobb imádattal néznek a kisöccsükre.

Objektum doboz

Arra jutottunk, hogy egy újabb közös feladatot kaptunk, és ebből is a legjobbat fogjuk kihozni, elsősorban a gyermekeink boldogságát szem előtt tartva. Ahogy azt tettük eddig is.

És mindeközben borzalmasan büszkék vagyunk a mi legkisebb gyönyörű kicsi babánkra is, és tudjuk, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna. Így teljes a családunk, ezzel az édes, igazi kis szeretetgombóccal.

Ha bárki gondol ránk Vele kapcsolatban, kérjük, hogy így tegye, sopánkodásnak és sajnálkozásnak semmi helye nincs, Benjamin az életünk egyik legszebb ajándéka, és mi igyekszünk méltónak lenni a feladatra, hogy felnevelhessük.

Ezúton kérjük a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a döntésünket, miszerint ebben a témában csak és kizárólag mi – Benjamin szülei –  kívánunk nyilatkozni, azon túl ezzel a témával ne foglalkozzanak.

Továbbá a fenti írás felhasználását csak annak teljes terjedelmében való idézésének esetében engedélyezzük.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán

Objektum doboz

Ajánlott cikkek