Lélek

Tanuljatok a kutyáktól, hogy boldogabbak legyetek!

Talán veletek is megesett már, hogy irigykedve figyeltétek a parkokban örömmel szaladgáló kutyákat, és arról fantáziáltatok, milyen jó lenne ennyire boldognak lenni. Most mutatok nektek öt dolgot, amit eltanulhattok a kutyusoktól, hogy vidámabbak legyetek.
vous - 2015.07.14.
Tanuljatok a kutyáktól, hogy boldogabbak legyetek!

Jutalmazzátok meg magatokat!

Ti miért ne kaphatnátok jutalmat olyankor, amikor jól csináltok valamit? Ha büszkék vagytok magatokra, igenis megérdemeltek valami apróságot. Lehet ez bármi, csoki vagy csak egy bizsu fülbevaló, de éreztessétek magatokkal, hogy tudtok a pillanatnak élni és örülni neki.

Legyetek megbocsátóbbak!

Nagyon meg tudja mérgezni az ember hangulatát, ha haragtartó. Egy kutyával soha nem fordulna elő, hogy órákon keresztül duzzogjon, mert rákiabáltak és nem hagyták, hogy séta közben mindent felfaljon, ami megtetszik neki. Az élet pedig sokkal könnyebb, ha megtanuljátok ti is elengedni az ehhez hasonló apró bosszúságokat.

Sétáljatok!

Biztos ti is ismeritek azt a felszabadító érzést, mikor sikerül végre eljutnotok kirándulni a természetbe. Ám ennek nem muszáj ünnepnapnak lennie. Kisebb sétákra hetente is elmehettek, kicsit nyugiban lenni, elmélázni az élet nagy dolgairól, kiüríteni a fejeteket és/vagy egyszerűen csak feltöltődni.

Találjátok ki, mire van tényleg szükségetek!

Oké, ez már egy kicsit elvontabb, de többször láttam olyat, mikor egy kutya új játékot kapott, nem foglalkozott vele, inkább a már szétcincált gumicsirkét választotta. Ti is szánjatok rá pár percet, hogy elgondolkozzatok azon, mikre van tényleg szükségetek ahhoz, hogy boldognak érezzétek magatokat. Hiszen fárasztó mindig új dolgok után vágyakozni, ahelyett, hogy inkább örülnénk annak, amink van. 

Legyen időtök a kis dolgokra!

Bár a kutyák kívülről úgy tűnhetnek, mintha folyamatosan mozgásban lennének és pörögnének, mégis mikor otthon vannak, előszeretettel heverésznek „csak úgy”. Néha kapcsoljatok ki ti is, tegyétek félre a telefonotokat, és szakítsatok időt arra, hogy minden komolyabb cél nélkül csak lazítsatok. Fetrengjetek kicsit a kanapén akár egy könyvvel, vagy csak üljetek le meginni úgy egy teát, hogy közben nem pattantok fel minden percben, mert eszetekbe jut valami halaszthatatlannak tűnő dolog.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.