Világ

Magára vette az összes ruhát, hogy ne kelljen kifizetnie az extra poggyászdíjat

El szoktátok olvasni a repülőjáratok szabályzatait? Pedig lehet, hogy jól tennétek, nehogy úgy járjatok, mint a srác, aki spórolásból magára vette az összes ruháját, aztán rosszul lett.
vous - 2015.07.12.
Magára vette az összes ruhát, hogy ne kelljen kifizetnie az extra poggyászdíjat

A BBC tudósított arról az esetről, mikor a skót Rewind zenekar énekese, James McElvar a reptéren szembesült azzal, hogy túllépte a limitet, ezért 45 eurós extra poggyászdíjat kellett volna fizetnie. James viszont ehelyett kivette a ruhákat a bőröndjéből és magára vette mindet. Nem volt jó ötlet.

A 19 éves fiú szervezete nem viselte jól a ráhalmozott elképesztő ruharéteget. A srác  4 inget, hat pólót, három farmert, két rövidgatyát, két zakót és két kalapot húzott fel magára, mielőtt felszállt a fedélzetre. Nem csoda, hogy hányt és oxigént kellett adni neki. A mentősök szerint csoda, hogy nem történt komolyabb baja.

Okuljatok ebből, és a hasonló eseteket megelőzendő alaposan olvassátok át a szabályzatot. A reptéren nagy a szigor, egyes társaságoknál pedig különösen, így nem engednek fel senkit olyan könnyen az egeket kettészelő vasmadárra.

Néhány dolog, amire mindenképp figyeljetek:
  • kézipoggyász mérete
  • tartsátok be a csomaggal kapcsolatos súlyhatárokat
  • a tiltott tárgyak listáját nézzétek át, és semmiképpen ne pakoljátok be a kézipoggyászba, különben elveszik azokat
  • ellenőrizzétek az irataitokat rendszeresen, főként, hogy nem járnak-e le
  • folyadékot csak megadott mennyiségben, megadott tartályban vihettek a fedélzetre, de a feladott poggyászba sem lehet literszám alkoholt utaztatni
  • nézzetek utána a poggyászfeladás költségeinek, nehogy váratlan, extra költségek adódjanak

Nektek van még valamilyen tapasztalatotok, amire érdemes figyelni?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.