Test

Őrült nyári sportok adrenalinfüggőknek, amiről nem biztos, hogy hallottatok

Az ember azt hinné, hogy a vízisín, a jetskin meg a szörfön túl nincs már új a nap alatt, ha valamilyen extrém sportféleséget vagy hülyeséget szeretnénk kipróbálni, pedig van. Nem is olyan kicsi a választék.
vous - 2015.07.12.
Őrült nyári sportok adrenalinfüggőknek, amiről nem biztos, hogy hallottatok

Flyboard

Ha delfinérzetet szeretnétek, ne is olvassatok tovább, ez a szerkezet ugyanis egy vízsugárhajtású deszka, amire rácsatolhatjátok magatokat. Akár 10 méter magasra is repülhettek, és felváltva száguldhattok a víz alatt és felett. Állítólag nem olyan veszélyes, mint amilyennek tűnik és könnyen megtanulható.

Tombstoning

Azaz a sziklaugrás. Nem, nem arra gondolok, mikor részeg fiatalok beleugranak a vízbe, hanem akik védőfelszereléssel teszik meg azt a világ valamely gyönyörű sziklájáról. Főleg Skóciában és Nagy-Britanniában elterjedt.

Kite Tubing

Egy kerek, felfújhatós, 3 méteres fánk formájú matracon ültök, amit a motorcsónak húz maga után. A cucc akár 15 méter magasra is felszáll, sebessége sem kicsi, iszonyúan veszélyes, így nem csoda, hogy be is tiltották. Szóval, ezt inkább ne próbáljátok ki!

Víz alatti biciklizés

Nem viccelek. A bicikli egy turbo trainer és egy mountain bike keresztezése, de mielőtt nyeregbe pattannátok, meg kell felelnetek egy orvosi és erőnléti teszten. Itt nem a sebesség a lényeg, hanem az, hogy minél több levegő maradjon a palackodban. Nem csak medencében, tengerben is működik, abban egy olasz férfi, Vittorio Innocente tartja a rekordot, aki 28 méter mélyen tekert le 65 métert bringával.

Ti melyiket próbálnátok ki?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.