Test

Őrült nyári sportok adrenalinfüggőknek, amiről nem biztos, hogy hallottatok

Az ember azt hinné, hogy a vízisín, a jetskin meg a szörfön túl nincs már új a nap alatt, ha valamilyen extrém sportféleséget vagy hülyeséget szeretnénk kipróbálni, pedig van. Nem is olyan kicsi a választék.
vous - 2015.07.12.
Őrült nyári sportok adrenalinfüggőknek, amiről nem biztos, hogy hallottatok

Flyboard

Ha delfinérzetet szeretnétek, ne is olvassatok tovább, ez a szerkezet ugyanis egy vízsugárhajtású deszka, amire rácsatolhatjátok magatokat. Akár 10 méter magasra is repülhettek, és felváltva száguldhattok a víz alatt és felett. Állítólag nem olyan veszélyes, mint amilyennek tűnik és könnyen megtanulható.

Tombstoning

Azaz a sziklaugrás. Nem, nem arra gondolok, mikor részeg fiatalok beleugranak a vízbe, hanem akik védőfelszereléssel teszik meg azt a világ valamely gyönyörű sziklájáról. Főleg Skóciában és Nagy-Britanniában elterjedt.

Kite Tubing

Egy kerek, felfújhatós, 3 méteres fánk formájú matracon ültök, amit a motorcsónak húz maga után. A cucc akár 15 méter magasra is felszáll, sebessége sem kicsi, iszonyúan veszélyes, így nem csoda, hogy be is tiltották. Szóval, ezt inkább ne próbáljátok ki!

Víz alatti biciklizés

Nem viccelek. A bicikli egy turbo trainer és egy mountain bike keresztezése, de mielőtt nyeregbe pattannátok, meg kell felelnetek egy orvosi és erőnléti teszten. Itt nem a sebesség a lényeg, hanem az, hogy minél több levegő maradjon a palackodban. Nem csak medencében, tengerben is működik, abban egy olasz férfi, Vittorio Innocente tartja a rekordot, aki 28 méter mélyen tekert le 65 métert bringával.

Ti melyiket próbálnátok ki?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.