Lélek

Létezik egy mondat, amely csodákat művel egy párkapcsolatban

Most elárulok nektek egyetlen, nagyon rövid mondatot, amivel könnyebben meg tudjátok oldani a konfliktusokat, mint bármi mással. Ha pedig már a használói vagytok, akkor a következő lépés, hogy a pasitoknak is tanítsátok meg.

vous - 2015.07.09.
Létezik egy mondat, amely csodákat művel egy párkapcsolatban

Nektek milyen módszereitek vannak a konfliktuskezelésre a párkapcsolatotokban? Sokféle iskola van, ezt jól tudjuk. Egyesek az ajtócsapkodásra esküsznek, mások némaságba burkolóznak és várják a kiengesztelést, és vannak, akik a kiabálós, „megmondom a tutit” módszert alkalmazzák. Biztos, hogy már ti is próbáltátok ezeket, és pontosan tudjátok, egyik sem vezet semmi jóra. Éppen ezért most mutatok nektek egy másik megközelítést. Ha már úgyis tudjátok, hogy valami nem stimmel, ne szítsátok tovább a feszültséget, legyetek ti a konstruktívak, és tegyétek fel ezt az egyetlen kérdést:

Hogyan tudnék segíteni?

Tudom, nagyon banálisan hangzik, de tényleg működik, annak ellenére, hogy az esetek kilencven százalékában azt a választ fogjátok kapni: „sehogy”. Ám mégis, ez a rövid kérdés csodákra képes. Ezzel az egész helyzetet sokkal nyugodtabbá teszitek, és tudjátok jelezni a pasitoknak, hogy tényleg szeretnétek megoldani a problémát. Saját tapasztalatom szerint pedig ezt a kérdést mindig egy igazi beszélgetés követi, ami nemcsak kibéküléshez vezet, de segít abban is, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.