Lélek

Létezik egy mondat, amely csodákat művel egy párkapcsolatban

Most elárulok nektek egyetlen, nagyon rövid mondatot, amivel könnyebben meg tudjátok oldani a konfliktusokat, mint bármi mással. Ha pedig már a használói vagytok, akkor a következő lépés, hogy a pasitoknak is tanítsátok meg.

vous - 2015.07.09.
Létezik egy mondat, amely csodákat művel egy párkapcsolatban

Nektek milyen módszereitek vannak a konfliktuskezelésre a párkapcsolatotokban? Sokféle iskola van, ezt jól tudjuk. Egyesek az ajtócsapkodásra esküsznek, mások némaságba burkolóznak és várják a kiengesztelést, és vannak, akik a kiabálós, „megmondom a tutit” módszert alkalmazzák. Biztos, hogy már ti is próbáltátok ezeket, és pontosan tudjátok, egyik sem vezet semmi jóra. Éppen ezért most mutatok nektek egy másik megközelítést. Ha már úgyis tudjátok, hogy valami nem stimmel, ne szítsátok tovább a feszültséget, legyetek ti a konstruktívak, és tegyétek fel ezt az egyetlen kérdést:

Hogyan tudnék segíteni?

Tudom, nagyon banálisan hangzik, de tényleg működik, annak ellenére, hogy az esetek kilencven százalékában azt a választ fogjátok kapni: „sehogy”. Ám mégis, ez a rövid kérdés csodákra képes. Ezzel az egész helyzetet sokkal nyugodtabbá teszitek, és tudjátok jelezni a pasitoknak, hogy tényleg szeretnétek megoldani a problémát. Saját tapasztalatom szerint pedig ezt a kérdést mindig egy igazi beszélgetés követi, ami nemcsak kibéküléshez vezet, de segít abban is, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!