Világ

Vajon minden gyermeknek derűs a nyári szünet?

A gyerekek általában alig várják a nyári vakációt. De mi van azon sulisokkal, akik mélyszegénységben élnek, és csak az iskolában jutnak megfelelő tízóraihoz, ebédhez és uzsonnához? Nekik a nyári szünet már nem arról a felhőtlen szórakozásról és játékról szól, mint a többségnek, hisz beárnyékolja a nyarukat az esetleges éhezés.
vous - 2023.06.20.
Vajon minden gyermeknek derűs a nyári szünet?

A Gyermekétkeztetési Alapítvány célja, hogy egy gyermeknek se kelljen megtapasztalnia az éhezést Magyarországon, és amíg ezt nem sikerül megvalósítani, folyamatosan kisegítik a rászoruló családokat, igyekezvén összefogást elérni a társadalom minél több rétegével.

Most is épp ez történt, hisz a Szcientológia Egyházban nemrégiben szervezett jótékonysági koncerten összegyűlt adományokból megvásároltak annyi tartós élelmiszert, amennyiből kétszáz családnak állítottak össze élelmiszercsomagokat. Ez a mennyiség körülbelül hatszáz gyermeken fog segíteni. A szcientológia önkéntes lelkészek együtt dobozolták be a 200 adománycsomagot – amelyek a szokásos lisztből, száraztésztából, rizsből, búzadarából, tartós tejből, húskonzervekből, lecsóból, instant levesből, sárgaborsóból és pudingból álltak. Így a jövő héten, amint indul a vakáció, az alapítvány önkéntesei máris elkezdik járni a vidéket, és ellátogatnak olyan településekre, ahol jól tudják, hogy vannak rászoruló családok, iskolás gyermekekkel.

Ilyen módon kisegítve családjaikat, jól indul annak a körülbelül hatszáz gyermeknek is a vakációja, akik attól tartottak, hogy a tanév vége után majd nem lesz mit enniük.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!