A torta hozzávalóit mindig melegítsük fel szobahőmérsékletűre. Ha könnyen szeretnéd összekeverni a hozzávalókat, akkor a vajat ne egyből a hűtőből vedd ki. A sütőt mindig melegítsd elő, azaz már akkor kapcsold be, amikor elkezded előszedni a hozzávalókat. Körülbelül 20-30 perc szükséges ahhoz, hogy a sütő megfelelő hőfokot érjen el. Mire összeállítod a tortádat máris tolhatod is be a sütőbe. Sokan most talán azt gondolják, hogy ezzel pazaroljuk az áramot, pedig nem így van, hiszen a torta így sokkal hamarabb fog megsülni.
Ahány sütemény annyi módszer, így erre a kérdésre igen nehéz válaszolni. A piskóta esetében a nedves hozzávalókkal kezdünk, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A vajas süteményeknél először a vajat, a cukrot és a tojást keverjük össze, majd ezután következhetnek a száraz hozzávalók és végül a tej.
Forrás: Canva
Mivel minden tűzhely különbözik, így valószínűleg neked is szó szerint ki kell kísérletezned azt, hogy melyik típusú sütemény vagy torta mennyi ideig süljön, hogy tökéletesre sikeredjen. Általában 180 fokon sütjük a süteményeket, de ha kezdők vagyunk akkor inkább maradjunk a 150-160 foknál, hiszen így sokkal egyenletesebben fog sütni a sütőnk.
Fontos, hogy a különleges hozzávalókat igyekezzünk cukrász webshop oldalon megvásárolni, hiszen ott biztosan minőségi termékeket kapunk. A webshopban vásárolhatunk dekorációs eszközöket, ételfestéket, sütőeszközöket és formákat, különféle cukrászati alapanyagokat, de itt tudjuk beszerezni a különféle torta kellékeket is.
A cukrász webshop oldalán a torta kellékek közül érdemes beszerezni a modellező masszát, amellyel a torták díszítését tudjuk könnyedén elvégezni. A csokoládé bevonókkal könnyedén elkészíthetjük a csokis mázat a tortánkra anélkül, hogy az összecsomósodna vagy túl hígnak bizonyulna. A professzionális tortához mindenképpen minőségi termékeket vásároljunk. Ha minőségi alapanyagokból dolgozunk, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy kudarc élményünk legyen a tortasütéssel kapcsolatban.