Egyéb kategória

Tortát szeretnél sütni? Ezeket szerezd be!

Van, akinek az otthoni tortasütés ijesztő lehet, de ha odafigyelünk a megfelelő hozzávalókra és jó recepttel dolgozunk, akkor végül pozitív élményként könyvelhetjük el. Lehetséges, hogy már sokszor kudarcot vallottál a tortákkal, de most elérkezett az idő, hogy újra kipróbáld magad a tortasütésben.
vous - 2023.02.16.
Tortát szeretnél sütni? Ezeket szerezd be!

Hogyan készüljünk fel a sütésre?

A torta hozzávalóit mindig melegítsük fel szobahőmérsékletűre. Ha könnyen szeretnéd összekeverni a hozzávalókat, akkor a vajat ne egyből a hűtőből vedd ki. A sütőt mindig melegítsd elő, azaz már akkor kapcsold be, amikor elkezded előszedni a hozzávalókat. Körülbelül 20-30 perc szükséges ahhoz, hogy a sütő megfelelő hőfokot érjen el. Mire összeállítod a tortádat máris tolhatod is be a sütőbe. Sokan most talán azt gondolják, hogy ezzel pazaroljuk az áramot, pedig nem így van, hiszen a torta így sokkal hamarabb fog megsülni.

Milyen sorrendben keverjük össze a hozzávalókat?

Ahány sütemény annyi módszer, így erre a kérdésre igen nehéz válaszolni. A piskóta esetében a nedves hozzávalókkal kezdünk, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A vajas süteményeknél először a vajat, a cukrot és a tojást keverjük össze, majd ezután következhetnek a száraz hozzávalók és végül a tej.

Forrás: Canva

Mi a megfelelő sütési hőmérséklet?

Mivel minden tűzhely különbözik, így valószínűleg neked is szó szerint ki kell kísérletezned azt, hogy melyik típusú sütemény vagy torta mennyi ideig süljön, hogy tökéletesre sikeredjen. Általában 180 fokon sütjük a süteményeket, de ha kezdők vagyunk akkor inkább maradjunk a 150-160 foknál, hiszen így sokkal egyenletesebben fog sütni a sütőnk.

Honnan szerezzük be a hozzávalókat és kiegészítőket?

Fontos, hogy a különleges hozzávalókat igyekezzünk cukrász webshop oldalon megvásárolni, hiszen ott biztosan minőségi termékeket kapunk. A webshopban vásárolhatunk dekorációs eszközöket, ételfestéket, sütőeszközöket és formákat, különféle cukrászati alapanyagokat, de itt tudjuk beszerezni a különféle torta kellékeket is.

Milyen tortakellékek közül választhatunk?

A cukrász webshop oldalán a torta kellékek közül érdemes beszerezni a modellező masszát, amellyel a torták díszítését tudjuk könnyedén elvégezni. A csokoládé bevonókkal könnyedén elkészíthetjük a csokis mázat a tortánkra anélkül, hogy az összecsomósodna vagy túl hígnak bizonyulna. A professzionális tortához mindenképpen minőségi termékeket vásároljunk. Ha minőségi alapanyagokból dolgozunk, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy kudarc élményünk legyen a tortasütéssel kapcsolatban.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.