Egyéb kategória

Apróságok, amiktől boldog leszel

Vannak napok, időszakok, mikor úgy kelek ki az ágyból, hogy verőfényes napsütésben is sötétnek látok mindent. Szerencsére már vannak bevált trükkjeim, amiket rendszeresen bevetek. Kíváncsiak vagytok rá?
vous - 2015.06.28.
Apróságok, amiktől boldog leszel

Csak lassan!
Fontos, hogy ne siessetek. Érezzétek a pillanatot, hagyjatok időt magatoknak. A legtöbb ember elköveti azt a hibát, hogy azonnal változást akar. Nyugi. Nem hajt a tatár!

Pezsdítő társaság
Vegyétek körül magatokat azokkal az emberekkel, akiket szerettek. Egy gyors kávé ebédszünetben egyikükkel tuti gyógyír!

Beszélgessetek magatokkal!
Jó a társaság, de lehet, arra van szükségetek, hogy egyedül legyetek. Szánjatok időt magatokra, utazzatok el, fedezzetek fel egy várost egyedül, sétáljatok. Tudom, nem egyszerű, de ha gyakoroltok, előbb-utóbb természetessé válik. 

Reggeli rituálé
Reggelente húzzátok fel a redőnyt, és keljetek annyival korábban, hogy legyen egy órátok magatokra: kávé, zene, ami jólesik. Iratkozzatok fel egy motiváló blogra, higgyétek el, meghatározza a napotokat, hogy milyen impulzus ér benneteket először! Miért ne dönthetnétek el ti, hogy mi legyen az?

Kényeztessétek magatokat!
Kacérkodtok egy új frizurával? Kinéztetek egy cukrászdát? Kísért benneteket egy szép ruha látványa? Látni akarjátok a naplementét a Balcsin? Mire vártok? 

Legyen miért felkelni!
Minden napra tűzzetek ki egy boldog pillanatot! Az én egyik biztos boldog pillanatom az, mikor játszom a kaméleonommal. Ez a pillanat mindig biztosítani fogja nektek a napi boldogsághormon-adagotokat!

Olvassatok! 
A könyvek tanítanak, és olykor mások írják le azt, amire nektek szükségetek van. Én néha csak beülök egy könyvesboltba, és random beleolvasok egy-egy könyvbe. A legváratlanabb helyekről jönnek néha a válaszok.

De mindenekelőtt a legfontosabb, hogy felismerjétek, mi esik jól. Halljátok meg a belső hangotokat, mert ha az megvan, és kialakítjátok a saját boldog pillanataitokat, sokkal kevesebb sötét időszakotok lesz.

Nektek mi a bevált stratégiátok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.