Egyéb kategória

Apróságok, amiktől boldog leszel

Vannak napok, időszakok, mikor úgy kelek ki az ágyból, hogy verőfényes napsütésben is sötétnek látok mindent. Szerencsére már vannak bevált trükkjeim, amiket rendszeresen bevetek. Kíváncsiak vagytok rá?
vous - 2015.06.28.
Apróságok, amiktől boldog leszel

Csak lassan!
Fontos, hogy ne siessetek. Érezzétek a pillanatot, hagyjatok időt magatoknak. A legtöbb ember elköveti azt a hibát, hogy azonnal változást akar. Nyugi. Nem hajt a tatár!

Pezsdítő társaság
Vegyétek körül magatokat azokkal az emberekkel, akiket szerettek. Egy gyors kávé ebédszünetben egyikükkel tuti gyógyír!

Beszélgessetek magatokkal!
Jó a társaság, de lehet, arra van szükségetek, hogy egyedül legyetek. Szánjatok időt magatokra, utazzatok el, fedezzetek fel egy várost egyedül, sétáljatok. Tudom, nem egyszerű, de ha gyakoroltok, előbb-utóbb természetessé válik. 

Reggeli rituálé
Reggelente húzzátok fel a redőnyt, és keljetek annyival korábban, hogy legyen egy órátok magatokra: kávé, zene, ami jólesik. Iratkozzatok fel egy motiváló blogra, higgyétek el, meghatározza a napotokat, hogy milyen impulzus ér benneteket először! Miért ne dönthetnétek el ti, hogy mi legyen az?

Kényeztessétek magatokat!
Kacérkodtok egy új frizurával? Kinéztetek egy cukrászdát? Kísért benneteket egy szép ruha látványa? Látni akarjátok a naplementét a Balcsin? Mire vártok? 

Legyen miért felkelni!
Minden napra tűzzetek ki egy boldog pillanatot! Az én egyik biztos boldog pillanatom az, mikor játszom a kaméleonommal. Ez a pillanat mindig biztosítani fogja nektek a napi boldogsághormon-adagotokat!

Olvassatok! 
A könyvek tanítanak, és olykor mások írják le azt, amire nektek szükségetek van. Én néha csak beülök egy könyvesboltba, és random beleolvasok egy-egy könyvbe. A legváratlanabb helyekről jönnek néha a válaszok.

De mindenekelőtt a legfontosabb, hogy felismerjétek, mi esik jól. Halljátok meg a belső hangotokat, mert ha az megvan, és kialakítjátok a saját boldog pillanataitokat, sokkal kevesebb sötét időszakotok lesz.

Nektek mi a bevált stratégiátok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.