Trend

Te vagy a legstílusosabb a társaságban? Válaszd a stylist képzést!

Érdekel a divat világa, a hazai tervezők munkái, mindened a stílus? Szívesen adnál tanácsokat öltözködéssel kapcsolatban a családtagjaidnak, barátaidnak és akár idegeneknek is? Akkor a divatszakértő és stylist képzésen a helyed!
vous - 2023.12.26.
Te vagy a legstílusosabb a társaságban? Válaszd a stylist képzést!

Az öltözködés már jó ideje az önkifejezés egyik leglátványosabb módja; nők és férfiak egyaránt hódolnak neki. Trendek pedig jönnek és mennek, és ha az ember követni akarja őket, sőt, kicsit jobban bele szeretne látni ebbe a világba, jó ötlet lehet egy stylist tanfolyamot elvégeznie. Ilyet találhatunk a TanfolyamGURU.hu divattal kapcsolatos kurzusai között is.

Kiből lesz jó stylist?

A jó stylist kreatív és innovatív, rendelkezik stílusérzékkel, de nemcsak saját magának tudja összeállítani az outfiteket, hanem minden vendégében meglátja, hogy mi az, amit hangsúlyozni kell, és mi az, amit takarni. 

Ehhez jó elemzőkészségre is szüksége van, és tudásra a testformákról, színtípusokról, továbbá a különböző ruhák anyagairól, stílusáról. Fontos, hogy legyen kommunikatív és nyitott, rugalmas, hiszen kliensekkel és kollégákkal folyamatosan egyeztetniük kell a siker érdekében. 

Emellett az üzleti érzék sem elhanyagolható készség, mivel a stylist szakmában igen nagy a verseny. Nem árt, ha a szakember empatikus és kitartó, és képes alkalmazkodni sokféle ember még többféle igényéhez.

Ha beiratkozom egy tanfolyamra, mire számíthatok?

A gyakorlatorientált tanfolyamokon az alábbi témákra számíthat a lelkes érdeklődő:

 • Viselettörténet – a ruházkodás történelme napjainkig
 • Televíziós styling – avagy ami a valóságban jól mutat, a tévében nem biztos, és fordítva
 • A smink és haj az összhatás szolgálatában
 • Styling fotózások
 • Személyes styling
 • Milyen a divatbemutatók világa?
 • A fenntartható divat és a fashion revolution témaköre
 • Fotózás, divatmagazinok és a stylist
 • Hogyan dolgozzunk divattervezőkkel?
 • A kreatív koncepció elkészítése
 • A mai kortárs divat – magyar és nemzetközi vonatkozásban

A tanfolyam azzal kezdődik, hogy semmi gond nincs a karrierváltással, sőt! Rengeteg stylist teljesen más területről érkezik a divatszakmába, de ez nem befolyásolja őket abban, hogy megállják a helyüket ebben az iparban és maradandót alkossanak. 

Elvégeztem a tanfolyamot, hova tovább?

A megtanulható témákból talán már kikristályosodott, hogy egy stylist hol is helyezkedhet el. Mivel ruhát mindenki visel, ezért a lehetőségek skálája is igen széles. Dolgozhatunk például televízióban, ahol a műsorvezetők, híradósok, riporterek ruháit válogatjuk össze, elhelyezkedhetünk divatházaknál és divattervezők mellett, részt vehetünk fotózásokon és reklámkampányokon is. 

Sokszor személyes stylistja van a színészeknek, zenészeknek és más hírességeknek, de van, hogy egy több sztárt tömörítő ügynökség alkalmaz egy-egy divatszakértőt erre a feladatra. Léteznek esküvői stylistok is, valamint üzletek és áruházak is alkalmaznak személyes öltöztetőket. Az elhelyezkedési lehetőségekben tehát abszolút nincs hiány.

Ajánlott cikkek