Egyéb kategória

Szaporodnak a súlyos szerelmi bizonyítékok a Szabadság hídon

A szerelemlakatokat az egész életen át tartó szerelem és hűség reményében helyezik el a párok. Ez a romantikus gesztus viszont sok helyen őrületbe kergeti a városvezetőket és balesetveszélyt jelent a városlakók számára. Igen, ez komoly.
vous - 2015.06.21.
Szaporodnak a súlyos szerelmi bizonyítékok a Szabadság hídon

Európa számos nagyvárosában jelentek meg az elmúlt években a lakatok, most már Budapesten is. A Szabadság hídon átsétálva vettem észre, hogy kezdenek elszaporodni a szerelmi bizonyítékok. A szerelmesek a lakatok kulcsát általában a Dunába dobják; a lakatok az egymás iránt érzett örök szerelmüket jelképezik. Az örök szerelem témába most inkább nem megyek bele, a szerelemlakatokról más jutott eszembe.

Tudtátok, hogy Veronában a Júlia háza előtti kapuról több ezer lakatot távolítottak el tavaly szeptemberben, mert az összedőlt volna a lakatok súlya alatt? Velencében is súlyos gondokat okoznak a szerelemlakatok. Ott külön kampány indult ellenük. Párizsban a főpolgármester külön belevette a programjába, hogy felszámolja azt a több mint egymillió lakatot, amely a Szajna fölött átívelő hidakat terheli. A párizsi Pont des Arts gyalogoshíd egy része tavaly le is szakadt a lakatok súlyától, idén júniusban azonban végleg eltávolították a szerelmi bizonyítékokat a hídról.

Szerelemlakatok a Szabadság hídon

Szerelemlakatok helyett:
  • Úsztassatok közös papírcsónakot a Dunára, és filmezzétek le
  • Tetováltassatok egy kulcsot és egy lakatot – külön-külön
  • És a ti ötletetek?
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.