Egyéb kategória

Szaporodnak a súlyos szerelmi bizonyítékok a Szabadság hídon

A szerelemlakatokat az egész életen át tartó szerelem és hűség reményében helyezik el a párok. Ez a romantikus gesztus viszont sok helyen őrületbe kergeti a városvezetőket és balesetveszélyt jelent a városlakók számára. Igen, ez komoly.
vous - 2015.06.21.
Szaporodnak a súlyos szerelmi bizonyítékok a Szabadság hídon

Európa számos nagyvárosában jelentek meg az elmúlt években a lakatok, most már Budapesten is. A Szabadság hídon átsétálva vettem észre, hogy kezdenek elszaporodni a szerelmi bizonyítékok. A szerelmesek a lakatok kulcsát általában a Dunába dobják; a lakatok az egymás iránt érzett örök szerelmüket jelképezik. Az örök szerelem témába most inkább nem megyek bele, a szerelemlakatokról más jutott eszembe.

Tudtátok, hogy Veronában a Júlia háza előtti kapuról több ezer lakatot távolítottak el tavaly szeptemberben, mert az összedőlt volna a lakatok súlya alatt? Velencében is súlyos gondokat okoznak a szerelemlakatok. Ott külön kampány indult ellenük. Párizsban a főpolgármester külön belevette a programjába, hogy felszámolja azt a több mint egymillió lakatot, amely a Szajna fölött átívelő hidakat terheli. A párizsi Pont des Arts gyalogoshíd egy része tavaly le is szakadt a lakatok súlyától, idén júniusban azonban végleg eltávolították a szerelmi bizonyítékokat a hídról.

Szerelemlakatok a Szabadság hídon

Szerelemlakatok helyett:
  • Úsztassatok közös papírcsónakot a Dunára, és filmezzétek le
  • Tetováltassatok egy kulcsot és egy lakatot – külön-külön
  • És a ti ötletetek?
Ajánlott cikkek