Egyéb kategória

Programozás ajándékba – ezzel is meglepheted gyermeked

Nem mindennapi ajándékot keresel gyermeked számára, amely segítségével a téli szünidőt is hasznosan töltheti? Van egy ötletünk. A sokadik játék vagy kütyü helyett lepd meg idén egy különleges élménnyel: az érdeklődésének megfelelő kurzuson, workshopon vagy táborban való részvétellel. Ezek, a kifejezetten a gyerekeknek szóló tematikus programok számos előnyt nyújtanak a lurkók számára. Nem csak a tudásukat szélesíthetik és mélyíthetik el egy-egy témában, de akár új hobbit, barátokat is szerezhetnek, és fontos készségeket, valamint képességeket fejleszthetnek. Ha tetszik az ötlet, akkor az első lépésként gondold végig, hogy mit szeret csinálni gyermeked a szabadidejében. Mi az, ami a leginkább leköti őt? Érdekli a számítógép és a digitális világ? Szeret alkotni? Ha igen, akkor egy digitális írástudás kurzuson, vagy egy digitális alkotó táborban való részvételnek bizonyára nagyon örülne. De az is lehet, hogy egy programozás workshopra szóló ajándékutalvány a megfelelő ajándék számára.
vous - 2022.12.27.
Programozás ajándékba – ezzel is meglepheted gyermeked

Kurzusok és workshopok gyerekeknek

A klasszikus nyári táborok és szakkörök mellett a gyermekek ma már tömérdek tematikus kurzus és workshop közül választhatnak, amelyek segítségével akár a jövőbeli karrierjüket is megalapozhatják. A digitális írástudás és vizuális programozás tanfolyamok például pont ilyenek. Ezek alapjainak elsajátítását akár már első osztályos korukban, a második félévtől elkezdhetik a gyerekek. Ezt követően pedig az emelt szintű vizuális programozást és írott programozást is megtanulhatják. A programozás kurzus mellett a vizuális történetmesélés és a robotika kurzusok is nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében.

Ha nem szeretnétek elköteleződni hosszabb időtartamra egy tanfolyam mellett, vagy csak egy konkrét terület érdekli gyermeked, akkor az ahhoz kapcsolódó tematikus workshopon való részvétel lehet az ideális választás számára. Ha kíváncsi a telefonos alkalmazások rejtelmeire, akkor az app készítő workshopon bizonyára jól fogja érezni magát. Ha pedig a számítógépes játékok hozzák lázba, akkor a Minecraft workshop neki való elfoglaltság lehet.

Programozás ajándékba

Ha tehát különleges ajándékot keresel a számítástechnika iránt érdeklődő gyermeked számára, akkor érdemes megfontolnod egy olyan ajándékkártya megvásárlását, amelyet programozás kurzusra, vagy más digitális workshopra tudtok beváltani. Egy ilyen ajándéknak köszönhetően a téli szünidőt is hasznosan töltheti, gyakorolhat és fejlesztheti tudását.

Forrás: Freepik

Milyen előnyökkel jár a programozás elsajátítása a gyerekek számára?

programozás megtanulásának legfontosabb előnye, hogy olyan képességeit és készségeit fejleszti a gyerekeknek, amelyeket széles körben, az élet más területein is hasznosítani tud. Ilyenek például az analitikus gondolkodás, a kreativitás, a koncentráció és kitartás, a problémamegoldás, valamint a fókusz és precizitás. Emellett pedig jövőbiztos tudást szerezhet, sőt, akár a sikeres programozói karrierjét is megalapozhatja. Mindezt pedig az életkorának megfelelő, játékos módszerekkel.

Melyik workshopot vagy kurzust válaszd?

Ha a fentiek alapján úgy gondolod, hogy egy programozás kurzuson vagy digitális alkotó workshopon való részvétel örömet szerezne gyermeked számára, akkor már csak az oktatási intézményt kell kiválasztanod. Érdemes olyan iskolától ajándékkártyát vásárolni, amely kurzusok, workshopok és táborok széles választékát nyújtja, így gyermeked kedve szerint választhatja ki a neki tetszőt. Fontos, hogy szakmai tapasztalattal és referenciával rendelkező intézményt válassz, amely gyermekfókuszú és az ő életkorukhoz igazítja a tananyagát. Azt javasoljuk, hogy a kis csoportos és gyakorlatias oktatást kínáló helyszín mellett tedd le a voksod, ahol lehetőség van online tanulásra is.

Végszó

Ha különleges és hasznos meglepetést keresel gyermeked számára, és egy újabb kütyü helyett élményt, valamint tudást ajándékoznál neki, akkor javasoljuk, hogy nézz szét a tematikus kurzusok, workshopok és táborok között. Egy digitális írástudás vagy programozás tanfolyamra beváltható ajándékkártyával nem csak örömet szerezhetsz, de hasznos időtöltést és értékes tudást is adhatsz gyermeked kezébe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.