Egyéb kategória

Programozás ajándékba – ezzel is meglepheted gyermeked

Nem mindennapi ajándékot keresel gyermeked számára, amely segítségével a téli szünidőt is hasznosan töltheti? Van egy ötletünk. A sokadik játék vagy kütyü helyett lepd meg idén egy különleges élménnyel: az érdeklődésének megfelelő kurzuson, workshopon vagy táborban való részvétellel. Ezek, a kifejezetten a gyerekeknek szóló tematikus programok számos előnyt nyújtanak a lurkók számára. Nem csak a tudásukat szélesíthetik és mélyíthetik el egy-egy témában, de akár új hobbit, barátokat is szerezhetnek, és fontos készségeket, valamint képességeket fejleszthetnek. Ha tetszik az ötlet, akkor az első lépésként gondold végig, hogy mit szeret csinálni gyermeked a szabadidejében. Mi az, ami a leginkább leköti őt? Érdekli a számítógép és a digitális világ? Szeret alkotni? Ha igen, akkor egy digitális írástudás kurzuson, vagy egy digitális alkotó táborban való részvételnek bizonyára nagyon örülne. De az is lehet, hogy egy programozás workshopra szóló ajándékutalvány a megfelelő ajándék számára.
vous - 2022.12.27.
Programozás ajándékba – ezzel is meglepheted gyermeked

Kurzusok és workshopok gyerekeknek

A klasszikus nyári táborok és szakkörök mellett a gyermekek ma már tömérdek tematikus kurzus és workshop közül választhatnak, amelyek segítségével akár a jövőbeli karrierjüket is megalapozhatják. A digitális írástudás és vizuális programozás tanfolyamok például pont ilyenek. Ezek alapjainak elsajátítását akár már első osztályos korukban, a második félévtől elkezdhetik a gyerekek. Ezt követően pedig az emelt szintű vizuális programozást és írott programozást is megtanulhatják. A programozás kurzus mellett a vizuális történetmesélés és a robotika kurzusok is nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében.

Ha nem szeretnétek elköteleződni hosszabb időtartamra egy tanfolyam mellett, vagy csak egy konkrét terület érdekli gyermeked, akkor az ahhoz kapcsolódó tematikus workshopon való részvétel lehet az ideális választás számára. Ha kíváncsi a telefonos alkalmazások rejtelmeire, akkor az app készítő workshopon bizonyára jól fogja érezni magát. Ha pedig a számítógépes játékok hozzák lázba, akkor a Minecraft workshop neki való elfoglaltság lehet.

Programozás ajándékba

Ha tehát különleges ajándékot keresel a számítástechnika iránt érdeklődő gyermeked számára, akkor érdemes megfontolnod egy olyan ajándékkártya megvásárlását, amelyet programozás kurzusra, vagy más digitális workshopra tudtok beváltani. Egy ilyen ajándéknak köszönhetően a téli szünidőt is hasznosan töltheti, gyakorolhat és fejlesztheti tudását.

Forrás: Freepik

Milyen előnyökkel jár a programozás elsajátítása a gyerekek számára?

programozás megtanulásának legfontosabb előnye, hogy olyan képességeit és készségeit fejleszti a gyerekeknek, amelyeket széles körben, az élet más területein is hasznosítani tud. Ilyenek például az analitikus gondolkodás, a kreativitás, a koncentráció és kitartás, a problémamegoldás, valamint a fókusz és precizitás. Emellett pedig jövőbiztos tudást szerezhet, sőt, akár a sikeres programozói karrierjét is megalapozhatja. Mindezt pedig az életkorának megfelelő, játékos módszerekkel.

Melyik workshopot vagy kurzust válaszd?

Ha a fentiek alapján úgy gondolod, hogy egy programozás kurzuson vagy digitális alkotó workshopon való részvétel örömet szerezne gyermeked számára, akkor már csak az oktatási intézményt kell kiválasztanod. Érdemes olyan iskolától ajándékkártyát vásárolni, amely kurzusok, workshopok és táborok széles választékát nyújtja, így gyermeked kedve szerint választhatja ki a neki tetszőt. Fontos, hogy szakmai tapasztalattal és referenciával rendelkező intézményt válassz, amely gyermekfókuszú és az ő életkorukhoz igazítja a tananyagát. Azt javasoljuk, hogy a kis csoportos és gyakorlatias oktatást kínáló helyszín mellett tedd le a voksod, ahol lehetőség van online tanulásra is.

Végszó

Ha különleges és hasznos meglepetést keresel gyermeked számára, és egy újabb kütyü helyett élményt, valamint tudást ajándékoznál neki, akkor javasoljuk, hogy nézz szét a tematikus kurzusok, workshopok és táborok között. Egy digitális írástudás vagy programozás tanfolyamra beváltható ajándékkártyával nem csak örömet szerezhetsz, de hasznos időtöltést és értékes tudást is adhatsz gyermeked kezébe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!