Egyéb kategória

Munkák C kategóriás jogosítvánnyal Heves vármegyében

Ha megugrottuk a jogosítvány szerzésben a B kategóriát, és szeretünk is vezetni, miért ne “emelhetnénk a tétet” egy újabb kategória megszerzésével? Heves vármegyében is keresik azokat, akiknek van C kategóriás jogosítványa.
vous - 2023.08.21.
Munkák C kategóriás jogosítvánnyal Heves vármegyében

Mit jelent a C kategória?

Ha megszerezzük ezt a jogosultságot, akkor vezethetünk minden nagyobb (3,5 tonnánál nagyobbat egészen pontosan) gépjárművet, kamiont. Azonban autóbuszt nem, arra való a D kategória. C kategóriával addig nem állhat munkába a tulajdonosa, amíg le nem tette a GKI vizsgát, amire egy rövid tanfolyam keretében készülhet fel. A sikeres vizsgát követően megkapja a GKI kártyát, amelynek érvényességét öt évente szükséges megújítani.

Az egri áruterítő, futár állásajánlatok listája megtalálható az Egerállás oldalán, ezek közül hoztunk most néhány példát.

Kamionos áruterítés, fuvarozás

Mint az előzőekből kiderült, C kategóriával a kamionok vezetése sem jelenthet akadályt. Ha ezt a gépjárműtípust szeretnénk napi szinten vezetni, akkor például beadhatjuk jelentkezésünket egy több évtizedes múlttal rendelkező egri logisztikai vállalathoz, ugyanis belföldi kamionsofőrt keres. A munka igazán emberbarát: nem kell hajnalban kelni, hétvégén sem kell dolgozni. A kamionsofőr feladatai közé fog tartozni a cég belföldi és leginkább helyi, napi szintű szállításainak elvégzése. 

E kategóriás állások

Az E kategória nem áll meg önmagában, ritkább esetben a B-hez, sűrűbben a C kategóriához kapcsolódik. Ezzel nehéz pótkocsit tudunk szállítani és ezen a területen is számos munkalehetőség várja az Eger környéki munkakeresőket. 

Az első ilyen egy olyan vállalkozásé, aki állandó fuvarainak végzésére keres megbízható sofőrt. Három tehergépjármű típusra (7,5 tonna, 12 tonna, 24 tonna) is igent kell mondanunk, ha ezt a lehetőséget választjuk. Ha tehát megvan a kellő jártasságunk a “nagyok” világában, akkor egy olyan munkára tehetünk szert, amely ígéri a napi hazajárást, a korrekt bérezést és a kizárólagos belföldi munkavégzést.

Darukezelő állások

Tovább bővíthetjük kompetenciánkat kiegészítő képzésekkel és jogosultságokkal. Az egyik ilyen például, ha megszerezzük a darukezelő végzettséget. Ezt is, ahogyan az összes többit egy rövid tanfolyam keretében sajátíthatjuk el, amelyet egy vizsga követ. 

Számos munkalehetőség adódik itt is. Egy mezőgazdasági vállalkozás keresi rátermett új kollégáját, aki szalma és egyéb alapanyag mozgatását darukkal segíteni tudja. Egy másik hirdetésben pedig egy harminc éve működő, folyamatosan fejlődő építőipari cég keres darus munkatársat, aki a tehergépkocsival az építőipari cég alapanyagait szállítaná. Emellett el kell látnia az adminisztrációs feladatokat is, úgymint például a szállítólevelek kezelését és az útiokmányok vezetését.

Bár egészen pontosan sosem tudhatjuk mit hoz a jövő, de az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a szállító-fuvarozó munkák hosszú távú megélhetést biztosítanak, ezért ezeknél a cégeknél elhelyezkedve egy stabil munkahelyre tehetünk szert.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!