Egyéb kategória

Milyen gyerekbiciklit válasszon?

A gyerekek egészen korán felfedezik a száguldás örömét, ezért amikor járni kezd az apróság, már érdemes elkezdeni nézelődni. A kínálat hatalmas, mégsem egyszerű a választás. Szülőként a legfontosabb, hogy a lurkó biztonságosan, félelem nélkül élvezhesse a tekerést.
vous - 2022.11.11.
Milyen gyerekbiciklit válasszon?

Ebben a cikkben körbejártuk, hogy milyen a biztonságos kerékpár, amit a szülő és a gyermek egyaránt szeret.

Ez lesz az első járgánya?

A Kerékpárwebshop.eu Corelli gyerekeknek tervezett kerékpárjai ötvözik a megbízhatóságot és a vagány megjelenést. Sokan kismotorral és/vagy futóbiciklivel kezdik a járművekkel való ismerkedést. Míg az előbbinél az egyensúlyozó képességre még nem volt szüksége a csemetének, utóbbinál már annál inkább. 

Ha a futókát váltja az első igazi canga, akkor lehetőleg ne szerelje fel a tartozékként járó pótkereket. Ezzel ugyanis csak visszaveti az apróságot az önálló biciklizés megtanulásában. Inkább arra fókuszáljon, hogy a csemete méreteinek megfelelő legyen a bringa: érjen le a teljes talpa a földre, kényelmesen tudja fogni a kormányt.

Csúszásmentes kormány

A drótszamár irányítását ugyanúgy a kormánnyal lehet befolyásolni, mint akár a motor, akár a futóka esetében. Egyes futókáknál biztonsági okokból csak egy bizonyos szögig lehet elfordítani a kormányt, a cangákon jellemzően nincs ilyen védelmi funkció. Ellenben a fogódzkodó nem egy sima műanyag felület, hanem valamilyen csúszásgátlós gumival van bevonva. Ez megakadályozza, hogy ha a kicsi keze piszkos vagy nedves, akkor lecsússzon róla. 

A lánc köré díszített műanyag védőt szoktak szerelni. Ez nem csak esztétikailag mutat jól, hanem a sérülékeny láncot kíméli az ütődésektől, szennyeződésektől. Mivel ez a legérzékenyebb része egy gyermek kerékpárnak, érdemes rajta hagyni. 

Forrás: Unsplash

Könnyű tekerés

A bicajozás csak akkor igazán jó móka, ha komolyabb erőfeszítés nélkül lehet pedálozni. Ezért érdemes a bicaj összsúlyát is figyelembe venni a választáskor. A könnyű biciklin gyorsabban megtalálja az egyensúlyát, egyszerűbben fogja tudni irányítani, és élvezetes lesz a kerékpározás. 

A hajtómű tekerhetőségét sem árt ellenőrizni, mert eddig valószínű, hogy nem találkozott pedállal a csemete. Ezt otthon is meg tudja tenni, illetve állítani rajta, ha szükséges. Ha nehezére esik hajtani a cangát, könnyen elmehet a kedve a további biciklizéstől, pedig nem csak remek sport, hanem rendkívül fejlesztő hatása is van. 

Száguldás szuperhősként

Ennél a korosztálynál még nyomon követhető, hogy éppen mi iránt érdeklődnek. A gyártók kifejezetten naprakészek a legújabb trendeket illetően, így szinte lehetetlen mellényúlni. Legyen szó akár mesehősről vagy szuperhősről, esetleg valamilyen nemes foglalkozásról, biztosan megtalálja azt a modellt, ami külső és belső tulajdonságaiban is maradéktalanul gyermeke kedvenc járgánya lesz.

Ajánlott cikkek