Trend

Milyen csizmát válasszunk? Íme, a legnépszerűbb modellek!

A csizmaválasztás sosem egyszerű dolog. Sokan a szívünk mélyén combcsizma vagy térdig érő csizma modellt választanánk, aztán persze kiderül, hogy valahogy mégsem tudjuk jól beépíteni a ruhatárunkba. Ilyenkor persze jön a dilemma, hogy megpróbálkozzunk mégis vele, vagy maradjunk a megszokott bokacsizmáknál… Milyet és hogyan érdemes választanunk?
vous - 2022.12.13.
Milyen csizmát válasszunk? Íme, a legnépszerűbb modellek!

Hosszú szárú csizmák – vajon mindenki megtalálja a magáét?

A hosszú szárú csizmákat mindenki imádja, ám sokan azt gondolják róla, hogy túl bonyolultak, vagy nem mindenhez és nem mindenkinek állnak jól. Például akik azt gondolják magukról, hogy teltebbek, azok gyakran lemondanak a hosszú szárú csizmáról, gondolván, hogy nem fog jól mutatni a vádlijukon. Pedig a helyzet az, hogy ahányféle hosszú szárú csizma, annyiféle stílus. Az ide trendek szerint pedig igazán nincs okunk panaszra, ha a választékról van szó. A hosszú szárú csizmák között mindenféle típus akad, és mindegyik igazi slágernek számít idén.

Hogyan válasszunk megfelelőt?

Ha olyan csizmát keresünk, amit nem mindig akarunk a nadrágszáron kívül hordani, akkor egyértelmű, hogy egy lábra simuló fazont kell néznünk. Például olyat, ami rugalmas puha anyagból készült, és teljesen rásimul a lábunkra. Ez a csizmatípus még a slim fit nadrág alatt sem fog látszani, ugyanakkor felvehető vékonyabb nadrágok fölé is. Ha azonban olyan csizmát képzeltünk el, amit inkább a nadrágon kívül hordanánk, akkor a kemény szárú csizmákat javasoljuk. Ezek valamilyen vastagabb anyagból, főleg bőrből készülnek, és a vastagabb farmerek fölé is felvehetőek. Na, és mi a helyzet a vádliproblémákkal? Az, hogy mennyire vastagítja a csizma a vádlinkat, teljes mértékben csizmafüggő. Ha vastagabb vádlink van, akkor egy magassarkú csizmát nézzünk ki. Az, hogy puha vagy merev szárú a csizma, nem lényeges, ugyanis nem az anyag fogja vastagítani a lábunkat, hanem a hosszú szárú csizma hossza. Amennyiben a vádliig ér a csizma, az mindenképp vastagítani fogja ezt a testrészünket. Akkor is hasonló a helyzet, ha pontosan térdig ér, ezért a legjobb választás az olyan csizma, amely kicsit térd alattig ér. Az ilyen magassarkú csizma kifejezetten nyújtani fogja az alakunkat, és abszolút nem fog benne vastagnak tűnni majd vádlink. A comb csizma esetén is hasonló a helyzet. Nyugodtan választhatjuk ezt a modellt akkor is, ha vastagnak találjuk a combunkat és a vádlinkat. A combcsizmát lényegében ugyanis úgy kell tekinteni, mint ha egy leggingset vásárolnánk, és ehhez mérten kell hozzáválasztanunk a szettünket is.

Bokacsizmák

A bokacsizmák között idén igazán népszerűek a különféle színes, bohém darabok. Ezen kívül mind a hosszú, mind a rövid szárú csizmák esetén a különféle állatmintás modellek idén igazán hódítanak. Ha valami különlegeset és feltűnőt szeretnénk, szerezzünk be például egy leopárdmintás bokacsizmát. Nem fogjuk megbánni. Azonban ezek a minták remekül működnek még combcsizmák esetén is. A fémes hatású csizmák szintén nagy trendnek számítanak a szezonban. Egy csinos antikolt ezüst csizma nem csak különleges hatású lehet, de nagyon jól illeszkedik a téli ünnepi hangulathoz is. A bokacsizmák típusain belül a chelsea még mindig hódít. Ezen kívül pedig a tűsarkú bokacsizmák mellett a platform és a zömök, kockasarkú modellekkel is érdemes próbálni. Ha pedig tényleg valami nem megszokottat keresünk, akkor a Jenny Fairy és a DeeZee márka csizmáit mindenképp nézzük meg a CCC webáruházban. A két márka nem csak a trendek alapján készít ugyanis csizmákat, hanem saját, egyedi tervezéseit is beveti, amelyek rendkívül különlegesek sok esetben. A CCC online és offline áruháza ráadásul gyakran tart olyan akciókat, amelyek alatt szó szerint fillérekért vásárolhatjuk meg a kinézett álomcsizmánkat is.

Ajánlott cikkek