Intim

Megkérdeztem a páromat, miért néz pornót – Meglepett a válasza!

A téma, amely sokakban bizonytalanságot és kérdéseket vet fel: mit jelent, ha a párunk pornót néz? Nézzük meg közelebbről, hogyan lehet ezt a helyzetet az őszinteség és megértés irányába terelni. A lényeg a kommunikációban rejlik, és néha a kérdések jobb válaszokat hoznak, mint gondolnánk. Szandi története.
vous - 2023.08.15.
Megkérdeztem a páromat, miért néz pornót – Meglepett a válasza!

Velem is megtörtént, amitől sok nő retteg: szembesültem vele, hogy a pasim rendszeresen felnőtt filmeket néz a neten. Amikor erre rájöttem, egyből magamban kerestem a hibát. Arra gondoltam, hogy valami hiányzik a kapcsolatunkból vagy talán nem vagyok neki elég jó. Csak úgy záporoztak a kérdések a fejemben. Miért van erre szüksége? Nem vagyok jó az ágyban? Nem vagyok elég szexi? Túl sokszor utasítom vissza?

A kommunikáció a kulcs

Eltelt pár nap, de nem hagyott nyugodni a téma. Úgy éreztem, szembe kell néznem az igazsággal, tudnom kell, hogy mi a gond, nem söpörhetem szőnyeg alá. Leültem a párommal és őszintén elmondtam neki, hogy mit érzek. A válasza meglepett. Elmondta, hogy nem azért nézi, mert valami problémája van velem vagy gond lenne a kapcsolatunkkal. Egyszerűen csak néha ahhoz van kedve, hogy ilyen filmekkel lazítson. Azt is hozzátette, hogy ez semmilyen módon nem befolyásolja az érzéseit irántam.

Forrás: Canva

Ahogy beszélgettünk, rájöttem, hogy a pornónézés nem arról szól, hogy nem vagyok neki elég vonzó, egyszerűen teljesen más mint az igazi szex. Azt mondta, neki ez olyan mint a gyorskaja. Bekaphatsz útközben egy sajtburgert a kocsiban, ami gyorsan csillapítja az éhséget, és beülhetsz egy elegáns étterembe steaket enni. Egyikből se jó a túl sok, teljesen más élmény a kettő, minőségben ég és föld, mégis a legtöbbünkkel előfordul, hogy elcsábulunk a könnyű, gyorsan megkapható, kevés energiabefektetést igénylő élvezetre.

Fájdalmas felismerés

Ahogy ezt a hasonlatot magyarázta, megértettem, hogy ő teljesen máshogy viszonyul ehhez a kérdéshez, mint én. A média és a társadalom gyakran azt sugallja, hogy a nőknek vékonynak, szexinek, vonzónak, tökéletesnek kell lenniük, lehetőleg mindig csipke fehérneműben, frissen mosott hajjal, gyönyörű sminkben kell várniuk, hogy a teremtés koronája, A Férfi megkívánja őket. Amikor azzal szembesülünk, hogy nem vagyunk tökéletesek, de még a párunk is más nőket nézve elégül ki, úgy érezhetjük, kevesek vagyunk. És ez fájdalmas. Nagyon fájdalmas. De tudnunk kell a pasik fejével gondolkoznunk és el kell engednünk az önbizalomromboló gondolatokat. Persze, ez mind csak akkor igaz, ha a közös szexuális életetekre az ő „kis hobbija” nem nyomja rá a bélyegét. Amíg működik kettőtök között a dolog és mindketten el tudjátok fogadni, hogy a másik esetleg nem csak veletek, hanem néha egyedül is jól érzi magát, addig nincs gond a pornóval. Viszont ha ez negatív irányba befolyásolja a kapcsolatotokat, érdemes akár szakember segítségét kérni!

Kommunikáljatok a párokkal, beszéljetek az érzéseitekről. Én megtanultam, hogy a legtöbb esetben az, amit gondolunk, messze nem egyezik a valósággal. Ne hagyjátok, hogy egy ilyen dolog megrengesse azt a kapcsolatot, amit építettetek. Ahogy én is rájöttem, a szeretet, az elfogadás és a kölcsönös támogatás sokkal fontosabb, mint bármi más!

Szandi

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.