Trend

Le a ráncosodással: ápolásra fel!

Neked is eleged van a ráncos cipőkből? Nem szereted, ha két lépés után megjelennek az első gyűrődések a drága sneakereden? Szeretnéd viselni, de félsz, hogy hamar tönkremegy? Van megoldás! Nem, nem az, hogy ki sem veszed a szekrényből, de nem is az, hogy óvatosabban jársz benne. Ennél egyszerűbb módszert is tudunk, amivel megóvhatod a sneakered állapotát és még használni is tudod.
vous - 2024.01.16.
Le a ráncosodással: ápolásra fel!

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy milyen megoldások léteznek a lépőd ráncosodása ellen. Kitérünk arra, hogy milyen eszközöket vethetsz be annak érdekében, hogy a surranód sokáig bírja a strapát.

Mit tehetsz a ráncosodás ellen?

A True to Sole ápolószerei között olyan készítményeket találni, amelyek mindegyike azért került a kínálatba, hogy óvják a sneaker állapotát. A megoldás tehát nem az, hogy egyáltalán nem viseljük a kedvenc és általában drága pénzen megvásárolt cipőnket. Az sem tartható, hogy úgy lépünk, hogy nem hajlik a lábunk, hiszen ezt képtelenség megvalósítani, ha mégis, akkor sem tartható sokáig.

A megoldás a crease protector használata, amely egy olyan speciális betét, amit a cipő orrába téve csökkenthetjük a cipő orrának hajlását. Ennek hatására sokkal kevesebb lesz a repedés, a ráncosodás, később jelennek meg a hordás jelei. Még attól sem kell félni, hogy ez egy kényelmetlen kiegészítő, hiszen ahogy a lépők esetén, úgy itt is ügyeltek arra a tervezők, hogy a kellék kialakítása és párnázása mindenki számára komfortos legyen.

Miért érdemes Cleaning Kitet használni?

A másik remek ápoló a Cleaning Kit, amely egy három termékből álló csomag. Tartalmaz egy tisztítófolyadékot, egy prémium kefét, valamint egy mikroszálas kendőt. A tisztítófolyadék tökéletes választás fedett és hasított, velúr és nubuk bőr, textil és háló, illetve nejlon felsőrésszel rendelkező lépőkhöz egyaránt.

A használata pedig rendkívül egyszerű. Nincs más dolgunk, mint pár cseppet egy kis tál vízbe öntünk, majd összekeverjük azt az említett kefével. A sűrű és finom sörtével készült kefe felhabzik, így alaposan át tudjuk súrolni vele a sneakert. Ne maradjon ki se a felsőrész, se a talp, hiszen mindegyiket fényessé tudja varázsolni.

Végül pedig vegyük kézbe a mikroszálas kendőt, majd töröljük tisztára a cipőnket. Ha megszáradt, akkor pedig máris újra használatra kész lesz. Fontos, hogy sose kerüljön közvetlen napfényre, hiszen elszíneződhet.

Mire képes a Cleaning Wipes?

Ott van nekünk még a Cleaning Wipes, amit szinte mindenki ismer, akinek sneakerje van. Mindig legyen a zsebedben vagy táskádban egy tisztítókendő – csak kapd elő, használd, és ismét magabiztosan használhatod a cipődet! Letisztíthatod vele az orrát és a talpát, ha rácsöppent valami vagy éppen valaki figyelmetlen volt és rálépett a lábadra. 

Fontos: semmiképp se használd velúr és nubuk felsőrészhez! Fedett és hasított, (állati és szintetikus) bőr, textil és hálós, illetve nejlon felsőrésszel készült sneakerekhez viszont kiválóan alkalmas.

Ajánlott cikkek