Otthon

Közönséges? Dehogy! Megmutatom, hogyan néz ki jól a piros szín a lakásban

Ha arra adjátok a fejeteket, hogy lakást vesztek, házat építetek vagy felújítotok, valószínűleg szembejön az a fontos kérdés: milyen színűek legyenek a falak, a bútorok vagy a berendezési tárgyak. A vörös általában nem szerepel a listán, mondván túl erőteljes, agresszív, élénk, szenvedélyes. Egy szó, mint száz, nem a pihenést és a harmóniát erősíti. Pedig...

vous - 2015.06.14.
Közönséges? Dehogy! Megmutatom, hogyan néz ki jól a piros szín a lakásban

… a vörössel izgalmas tereket alakíthattok ki anélkül, hogy a színtől megvadulva otthonotokat házi hadszíntérré vagy tollakkal, fekete lámpaernyőkkel és gyöngyfüggönyökkel felcicomázott budoirrá tennétek.

A vörös tomboló energiáját finomítja és lazítja a fehér. Egy kis mentát csempészve közéjük még üdébb lesz az összkép. Kedvesebbé teszi a rózsaszín, sőt, ha ebbe a párosításba a sötétkék is beszáll, izgalmas, különleges terek teremthetők. A vöröset harmonikusabbá alakítja a pezsgőszín vagy a nyers nyír, amelyet egy kevés banánzölddel vagy pisztáciazölddel tehettek még izgalmasabbá – csak ne adagoljátok túl! Szürkével modern lesz az összhatás, de érdemes inkább a meleg árnyalatokat kipróbálni, úgy még a barátságos jelzőt is megkaphatja ez a páros.

Végezetül hadd mutassak néhány példát arra, milyen jól mutat a piros a lakásban.

A teljes falfelületet nem kell pirosra festeni, a piros mintás tapéta jó köztes megoldás. És mennyire jól mutat az a rózsaszín virág előtte!

Forrás:
iStock

A tapétához “öltöztetett” kiegészítők és lakástextilek jól néznek ki a fotón, de a valóságban valószínűleg zavaró, ha nagy felületeken ismétlődik ugyanaz a minta. Csak óvatosan vele!

Fára és falra is alkalmazható táblafestéket nem csak fekete színben kapni. A lefestett felületre krétával írhattok, rajzolhattok.

Forrás:
iStock

A már említett kék-rózsaszín-piros triumvirátusa elképesztően izgalmas. Csak bevállalósaknak!

Forrás:
iStock

A fotót tekintsétek inspirációnak. Legvadabb álmaimban sem jutna eszembe, hogy így nézzen ki a lakásom egyik szeglete. A piros és a szürke jó párosítására viszont kiváló példa.

Bármennyire is lenyűgöz a piros a falakon, egyelőre csak barátkozom a gondolattal, hogy majd egyszer… Egy diszkrétebb tengerészkéknek – megfelelő adottságú szobában – jobban örülnék. A piros-fehér kockás ágytakaró viszont szerelem első látásra. (Meglehet, a szobába áradó fénytől és a függönyöktől sem tudok teljesen elvonatkoztatni.)

Forrás:
iStock

Aki nálam is bátortalanabb, de mégis bogarat ültettem a fülébe, annak ajánlom a fenti ötletet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.