Otthon

Milyen lesz a 2023-as kerti bútor trend?

Már most a kert szépítgetését tervezed? Bár az időjárás még nem feltétlenül indokolja, de talán az esős, latyakos hétköznapok is könnyebben átvészelhetők, ha egy kész terv kezd kialakulni a fejedben a tavaszi kertrendezésről.
vous - 2023.01.20.
Milyen lesz a 2023-as kerti bútor trend?

Már a pandémia idején bebizonyosodott, hogy az otthon töltött idő felértékelődik, és mind többen igyekeznek maximális kényelmet teremteni a ház falain belül és kívül. Foglalkozzunk most ez utóbbival, nézzük, hogyan alakulnak a kerti bútor trendek 2023-ban!

Mi alapján érdemes választani?

Elsősorban azt érdemes szem előtt tartani, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre. Az erkélyre nyilvánvalóan a kisebb, praktikusabb megoldásokat keresi az ember, míg a méretes terasz más eszközökért kiált. A házat övező, közvetlen környezet ideális színteret teremt a kerti nyugágyak és a bájos kerti padok elhelyezésére. Ez utóbbiak egyfajta nosztalgikus hangulatot hoznak magukkal, és a gondosan kialakított utak, virágágyások mentén, kandeláberekkel társítva kifejezetten jól mutatnak. Az aktuális trendek is abba az irányba mutatnak, hogy a kert legyen egy különleges ékszerdoboz, ami a pihenés ideális színtere lesz.

Nem mindegy, mekkora a család

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha gyakran érkeznek vendégek, családtagok, vagy a nagyobb baráti összejöveteleket kedveled a tavasztól őszig terjedő időszakban, akkor a kerti asztalok és szettek között is érdemes ennek megfelelően választani. Az akár vízálló bútorokhoz stílusos ülőpárnák is dukálnak, ezekhez viszont nem árt néhány igényes tároló, amelyek megvédik azokat. A kifejezetten kültéri használatra kínált babzsákok reneszánszukat élik, és a fiatalos otthonok elmaradhatatlan elemeinek számítanak.

Stílus és praktikum egyben

A kertben elhelyezésre kerülő bútorok kapcsán már nem kell lemondani a stílusos megjelenésről. A kültéri használat és az igényes darabok közötti kompromisszum helyett engedd szabadon fantáziád. Válogass a kovácsoltvas hatását keltő, dekoratív kerti hidak, a patinás fehér fém, fa köré építhető padok, és a természetességet magával hozó, raklapos megoldások között! 2023-ban is divat az igényesen kialakított, egyedi darabokkal gazdagított kert, ami megkoronázza az ott töltött időt.

Ajánlott cikkek