Egyéb kategória

Borzasztó nyár – Kutyahús-fesztivál Kínában

Nincs rá szükség, nem a sürgető éhség áll a dolog mögött, nem azért mészárolják le, sütik meg a kutyákat, mert nincs más megoldás. Takács Nóri, a VOUS sztárszerzője kommentben reagál a napokban rendezett kínai kutyahús-fesztivál borzalmas történéseire.
vous - 2015.06.22.
Borzasztó nyár – Kutyahús-fesztivál Kínában

„Ha a híradóban azt hallom, hogy kutyás hír jön, azonnal elkapcsolok, mert nem bírom. Soha, semmilyen körülmények között meg nem nézném a Hatchit, mert tudom, miről szól, és anélkül, hogy egy kockát is láttam volna belőle, már sírok is, elég, ha csak rágondolok.

Sajnos, ma reggel vezettem és mindkét kezemre szükségem volt, így nem tudtam elkapcsolni a rádiót. Így hallottam, hogy Kínában halomra ölik a kutyákat egy hülye húsnap miatt, vagy valami hasonló. Nem tudtam figyelni a részletekre, mert tudatosan dúdolni kezdtem, ha már elkapcsolni nem tudtam. Elsírtam volna magamat, ha odafigyelek.

Ma egész nap úgy lavíroztam a neten, hogy sehol se bukkanjon fel a mészárlásról egy kép, videó sem, erre most azt kérték tőlem, hogy kommentáljam a dolgot.

Kiskutyák várják a halált

Nem tudok mit mondani, nincsenek rá szavak, láttam a képeket, olvastam a részleteket… A legjobban az a fotó kavart fel, ahol egy ketrecet láttam, benne egy rakás kiskutyával, akik egymás hegyén-hátán, rémült arccal várják, hogy a fesztivál elhozza számukra a halált.

Hőség ellen kutyamészárlás?

Kínában több száz éves hagyománya van a kutyahús fogyasztásának. Sokan vannak, szegények, nincs más étel… próbálom nyugtatni magamat, vagy legalább minimális értelmet találni ebben az egész felháborító barbárságban. Aztán olvasom, hogy a kínaiak azért eszik a kutyahúst, mert úgy tartják, hogy segít könnyebben elviselni a nyári hőséget. Na, most lettem rosszul…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.